Articolul precedentApă sărată
  Articolul următorEliezer – ajutorul lui Dumnezeu

  Ei urcă și coboară continuu pe scara cerului

  Şi a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. Îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe scara aceasta. (Geneza 28:12)

  Universul ceresc manifestă cel mai mare interes pentru această lume minusculă. (…) Şi totuşi noi venim în contact cu activitatea intensă a oraşelor noastre, ne amestecăm cu mulţimea care aglomerează străzile, intrăm în pieţe şi mergem pe stradă; şi, în toate acestea, de dimineaţă şi până seara, oamenii se poartă ca şi când afacerile, sportul şi căutarea plăcerilor constituie totul în viaţă, ca şi când lumea aceasta este totul, ocupând mintea şi preocuparea noastră. Cât de puţini contemplă puterea nevăzută!

  Întreg cerul este foarte interesat de fiinţele omeneşti care sunt atât de active, dar care nu se gândesc la cele nevăzute. (…) Adesea, inteligenţele cereşti dau la o parte cortina ce ascunde lumea nevăzută, pentru ca mintea noastră să fie îndepărtată de la graba şi goana omenirii şi să ia în consideraţie faptul că există nişte martori nevăzuţi la tot ce facem şi spunem, atunci când ne angajăm în afaceri sau când ne gândim numai la noi. (…)

  Aceste fiinţe cereşti sunt îngeri slujitori; adesea, ei iau chipul unor fiinţe omeneşti şi, ca nişte străini, stau de vorbă cu aceia care sunt angajaţi în lucrarea lui Dumnezeu. În locuri singuratice, ei au fost însoţitorii călătorilor aflaţi în primejdie. Atunci când vasele erau în pericol pe marea înfuriată, ei au rostit cuvinte care să îndepărteze frica şi să inspire speranţă în timp de necaz. Mulţi, în împrejurări diferite, au ascultat glasurile locuitorilor din alte lumi. Adesea, aceştia au fost conducătorii armatelor. Au fost trimişi ca să îndepărteze molimele. Au mâncat la masa umilă a multor familii şi, adesea, au apărut ca nişte călători obosiţi care aveau nevoie de adăpost peste noapte. (…)

  Îngerii cerului conlucrează cu noi în orice lucru bun şi, în acest fel, cerul este legat cu pământul. (Review and Herald, 22 noiembrie 1898)

  Ei urcă și coboară continuu pe scara cerului - 2018. Universul ceresc manifestă cel mai mare interes pentru această lume minusculă. De dimineaţă şi până seara, oamenii se poartă ca şi când afacerile, sportul şi căutarea plăcerilor constituie totul în viaţă, ca şi când lumea aceasta este totul, ocupând mintea şi preocuparea noastră. Cât de puţini contemplă puterea nevăzută!
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...