Articolul precedentMijloace de amăgire
  Articolul următorLaban

  Legea lui Dumnezeu este desăvârșită

  Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul. (Psalmii 19:7)

  Legile pe care Dumnezeu i le-a dat poporului Său pe vremuri erau m.il înţelepte, mai bune şi mai umane decât ale celor mai civilizate naţiuni de pe pământ. Legile naţiunilor poartă urmele slăbiciunilor şi pasiunilor Inimilor nerenăscute, dar Legea lui Dumnezeu poartă în sine pecetea Divinităţii. (Patriarhi şi profeţi, p. 465)

  Psalmistul spune: „Legea Domnului este desăvârşită.” Cât de minunată este Legea lui Iehova în simplitatea ei, în profunzimea şi în desăvârşirea ei! I a este atât de scurtă, încât putem cu uşurinţă să memorăm fiecare porun-iă, şi totuşi atât de mult cuprinzătoare, încât să exprime întreaga voinţă a lui Dumnezeu şi să nu lase să treacă neobservate nu doar faptele care se văd, ci şi gândurile şi intenţiile, dorinţele şi sentimentele inimii. Legile omeneşti nu pot face acest lucru. Ele nu pot să se ocupe decât de faptele care se văd. Un om poate să calce Legea, şi totuşi să-şi ascundă fărădelegile de ochii semenilor; el poate fi criminal, hoţ sau desfrânat, dar, atâta vreme cât nu este descoperit, legea nu-l poate condamna ca vinovat. (…)

  Legea lui Dumnezeu este simplă şi uşor de înţeles. Dacă fiii oamenilor vor asculta de această Lege după cele mai bune capacităţi ale lor, ei vor căpăta vigoare mintală şi putere de discernământ, pentru a înţelege şi mai bine scopurile şi planurile lui Dumnezeu. Înaintarea aceasta va fi continuă nu numai în viaţa aceasta, ci şi în timpul veacurilor nesfârşite ale veşniciei, pentru că, oricât de departe s-ar înainta în cunoaşterea înţelepciunii şi puterii lui Dumnezeu, va fi întotdeauna un infinit înainte, dincolo de cele cunoscute până atunci. (Signs of the Times, 10 ianuarie 1911)

  Deoarece „Legea Domnului este desăvârşită”, orice abatere de la ea este păcat. (Hristos, Lumina Lumii/Viaţa lui Iisus, p. 308)

  Ascultarea era singura condiţie pe baza căreia Israelul din vechime urma să primească împlinirea făgăduinţelor care îl făceau cel mai favorizat popor al lui Dumnezeu şi ascultarea de această Lege va aduce astăzi binecuvântări la fel de mari atât indivizilor, cât şi naţiunilor, cum i-ar fi adus poporului evreu. (Signs of the Times, 10 ianuarie 1911)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...