Articolul precedentDe ce e totul negru?
  Articolul următorAaron

  Să nu furăm

  Să nu furi. (Exodul 20:15)

  În această interdicţie sunt cuprinse atât păcatele publice, cât şi cele particulare. Porunca a opta condamnă răpirea de oameni şi comerţul de a sclavi şi interzice războaiele de cucerire. Condamnă furtul şi tâlhăria. Ea cere o cinste deplină în cele mai mici amănunte ale problemelor vieţii. Osândeşte îmbogăţirea peste măsură şi necinstea în afaceri şi cere plata dreaptă a datoriilor şi salariilor. Ea declară că orice încercare de a obţine Inlo.foloase personale de pe urma neştiinţei, slăbiciunii sau a nenorocirii altora este trecută ca înşelăciune în cărţile din cer. (Patriarhi şi profeţi, p. 309)

  Porunca a opta trebuie să baricadeze sufletul şi să ridice un zid în jurul omului, astfel încât el să nu comită nicio încălcare dăunătoare pe care iubirea lui egoistă şi dorinţa de câştig ar putea să o facă în dauna drepturilor aproapelui său. Ea interzice orice fel de necinste, de nedreptate sau fraudă, oricât de precumpănitoare, de scuzabile şi plauzibile ar fi pretextele. (Letter 15, 1895)

  „Să nu furi” a fost scris de degetul lui Dumnezeu pe tablele de piatră și, cu toate acestea, cât de mult se practică pe ascuns şi se scuză furtul sentimentelor, al afecţiunii. Se întreţine o curtenie înşelătoare, se păstrează o legătură pe ascuns, până când sentimentele unei persoane fără experienţă, care nu ştie unde vor duce aceste lucruri, vor face ca, într-o măsură oarecare, ea să se îndepărteze, să se înstrăineze de părinţii ei şi să le îndrepte, să le fixeze asupra aceluia care – aşa cum arată şi modul în care procedează – este nevrednic de dragostea ei. Biblia condamnă orice fel de necinste. (Principiile fundamentale ale educaţiei creştine, p. 102)

  Aşa cum ne purtăm cu aproapele nostru, permiţându-ne mici lucruri necinstite sau înşelăciuni mult mai îndrăzneţe, tot aşa ne vom purta şi cu Dumnezeu. Oamenii care persistă pe calea necinstei vor practica aceste principii până când vor ajunge să-şi înşele propriile suflete şi vor pierde cerul şi viaţa veşnică. (Căminul adventist, p. 392)

  Atâta vreme cât cerul şi pământul vor continua să existe, principiile sfinte ale Legii lui Dumnezeu (…) vor continua să fie un izvor de binecuvântare, trimiţând valuri care să împrospăteze pământul. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 80)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...