Articolul precedentCălirea
  Articolul următorBețaleel – „Zece, care-i și întrece”

  Isus Hristos, Învățătorul trimis de cer

  Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată.” (Ioan 6:35)

  Mintea este cel mai mare bun pe care-l avem, dar ea trebuie să fie educată prin studiu, prin meditaţie, prin învăţătura primită în şcoala lui Isus, cel mai bun şi cel mai veritabil Educator pe care L-a cunoscut lumea vreodată. (Review and Herald, 6 ianuarie 1885)

  „Eu sunt Pâinea vieţii”. Autorul, Cel care hrăneşte şi susţine viaţa veşnică, spirituală. (…) Să mănânci trupul Său şi să bei sângele Său înseamnă să-L primeşti ca pe un învăţător trimis de cer. Credinţa în El este esenţială vieţii spirituale. Aceia care se hrănesc cu Cuvântul lui Dumnezeu nu vor flămânzi niciodată, nu vor înseta niciodată şi nu vor dori niciodată un bine mai înalt sau mai mare. (Manuscript 81, 1906)

  Cunoştinţa cea mai sigură şi cea mai înaltă se găseşte în Cuvântul lui Dumnezeu. În simplitatea lui este elocvenţă. Sunt şi unii care prind cuvintele unoraşa-zişi oameni mari ai lumii şi cărora le place să reţină frazeologia lor ca pe ceva ce trebuie să respecte şi să preţuiască. Veţi auzi oameni care preamăresc fiinţe omeneşti, lăudându-i pe cei care sunt consideraţi mari în lumea aceasta. Făcând astfel, ei nu îl mai văd pe Hristos în Cuvânt. Pentru ei, El nu este totul în tot, Cel dintâi, Cel de pe urmă şi Cel mai bun în toate. Aceştia au nevoie să stea la picioarele lui Hristos şi să înveţe de la Cel a cărui cunoaştere corectă echivalează cu viaţa veşnică. (Youth’s Instructor, 8 decembrie 1898)

  Biblia este ghidul nostru pe calea sigură care duce la viaţa veşnică. Dumnezeu a inspirat oameni care să scrie şi să ne prezinte adevărul atrăgător pe care, practicându-l, vom primi puterea morală de a ne număra printre cele mai înalt educate minţi. Mintea tuturor acelora care fac din Cuvântul lui Dumnezeu studiul lor se va îmbogăţi. Cu mult mai mult decât orice alt studiu, acesta este de natură să dezvolte capacitatea de înţelegere şi să înzestreze fiecare facultate cu o nouă putere, cu o vigoare sporită. (…) El ne aduce într-o strânsă legătură cu cerul întreg, oferindu-ne înţelepciune, cunoştinţă şi înţelegere… Evanghelia este adaptată pentru a fi o hrană spirituală, pentru a satisface apetitul spiritual al omului. În orice situaţie, ea este exact lucrul de care omul are nevoie. (Youth’s Instructor, 13 octombrie 1898)

  Isus Hristos, Învățătorul trimis de cer - 2018. Mintea tuturor acelora care fac din Cuvântul lui Dumnezeu studiul lor se va îmbogăţi. Cu mult mai mult decât orice alt studiu, acesta este de natură să dezvolte capacitatea de înţelegere şi să înzestreze fiecare facultate cu o nouă putere, cu o vigoare sporită.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...