Articolul precedentCartea fără copertă
  Articolul următorIosua

  Trebuie să luăm seama la legile naturii

  Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp; ei nici nu torc, nici nu ţes. (Matei 6:28)

  Ştiinţele naturii constituie depozitul lui Dumnezeu din care fiecare elev din şcoala lui Hristos poate să scoată învăţătură. Căile lui Dumnezeu în filosofia naturii şi tainele legate de modul Său de a proceda cu omul sunt o comoară din care toţi putem lua. (Manuscript 95,1898)

  Florile câmpului, în varietatea lor infinită, slujesc neîncetat pentru încântarea fiilor oamenilor. Dumnezeu însuşi hrăneşte fiecare rădăcină, ca să-Şi exprime iubirea faţă de toţi aceia care vor să se lase impresionaţi şi cuceriţi de lucrarea mâinilor Sale. Nu avem nevoie de o etalare artificială. Iubirea lui Dumnezeu este reprezentată de frumoasele lucruri ale creaţiei Sale. (Letter 84,1900)

  Domnul Hristos a căutat să le abată atenţia ucenicilor Săi de la artificial la natural. „Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?” (Matei 6:30). De ce oare Tatăl nostru Cel din ceruri n-a acoperit pământul cu un covor maro sau gri? El a ales culoarea cea mai odihnitoare, cea mai acceptabilă pentru simţuri. Cât de mult bucură ea inima şi înviorează spiritul obosit, când priveşti asupra pământului îmbrăcat în haina lui de un verde viu! Fără acest acoperământ, aerul ar fi plin de praf, iar pământul ar apărea ca un deşert. Fiecare fir de iarbă, fiecare mugur care se deschide şi fiecare floare care înfloreşte sunt un semn al iubirii lui Dumnezeu şi ne învaţă lecţia credinţei şi a încrederii în El. Domnul Hristos atrage atenţia la frumuseţea lor naturală şi ne asigură că până şi cele mai splendide veşminte ale celui mai mare împărat care a ţinut vreodată în mâini un sceptru pământesc nu se pot compara, nu se pot asemăna cu cele purtate de cea mai umilă floare. Voi, care suspinaţi după o splendoare artificială pe care numai bogăţia o poate avea, după cele mai costisitoare picturi, obiecte de mobilier sau haine, ascultaţi vocea divinului învăţător. El vă îndreaptă atenţia asupra florilor de pe câmp, cu un aspect simplu, dar care nu poate fi niciodată egalat de îndemânarea omenească. (Reviewand Herald, 27 octombrie 1885)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...