Articolul precedentVânătorii San
  Articolul următorFiii lui Core

  Să fim buni și iubitori

  Stăruiţi în dragostea frăţească. (Evrei 13:1)

  Niciun membru al familiei nu se poate închide în sine. (…) Dacă este plin de dragostea lui Hristos, atunci va da pe faţă amabilitate, bunătate, o atitudine plină de respect faţă de sentimentele celorlalţi şi le va transmite celorlalţi, prin acte şi atitudini de iubire, un sentiment plăcut de afecţiune, de recunoştinţă şi de fericire. El va demonstra că trăieşte pentru Isus şi va învăţa zilnic la picioarele Sale, primind lumina şi pacea Lui. (Youth’s Instructor, 22 iunie 1893)

  Cea mai atentă cultivare exterioară a bunelor maniere nu este suficientă pentru a înlătura complet irascibilitatea, judecata aspră şi vorbirea nepotrivită. Adevărata înnobilare nu se va manifesta niciodată atâta vreme cât eul este considerat obiectul suprem. Dragostea trebuie să domnească în inimă. Un creştin adevărat îşi primeşte motivaţia acţiunilor din dragostea sinceră pentru învăţătorul său. Din rădăcinile sentimentelor sale faţă de Hristos izvorăşte un interes neegoist faţă de fraţii săi.

  Dintre toate lucrurile care sunt căutate, hrănite şi cultivate, nu este nimic atât de valoros înaintea lui Dumnezeu ca o inimă curată şi o dispoziţie plină de mulţumire, de recunoştinţă şi de pace.

  Dacă armonia divină a adevărului şi a dragostei există în inimă, aceasta se va manifesta în cuvinte şi în acţiuni. (…) Spiritul adevăratei bunăvoinţe trebuie să locuiască în inimă. Dragostea îi dă celui care o are har, maniere alese şi un comportament plin de farmec. Dragostea luminează chipul şi îndulceşte glasul; ea purifică şi înalţă fiinţa umană. Îl aduce pe om in armonie cu Dumnezeu, pentru că ea este o însuşire cerească. (Căminul adventist, p. 425-426)

  Nu-i îngăduiţi egoismului să trăiască în inimă sau să găsească loc în căminul vostru. (…) Când toţi sunt membri ai familiei regale, atunci se va manifesta adevărată politeţe în viaţa celor din casă. Fiecare membru al familiei va căuta să o facă plăcută pentru ceilalţi membri ai familiei. (Tragedia veacurilor, p. 143)

  Să fim buni și iubitori - 2018. Nu-i îngăduiţi egoismului să trăiască în inimă sau să găsească loc în căminul vostru. Când toţi sunt membri ai familiei regale, atunci se va manifesta adevărată politeţe în viaţa celor din casă. Fiecare membru al familiei va căuta să o facă plăcută pentru ceilalţi membri ai familiei.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...