Articolul precedentDuhovnicul
  Articolul următorBalac

  Smerenia

  El îi face pe cei smeriţi să umble în tot ce este drept. El îi învaţă pe cei smeriţi calea Sa. (Psalmii 25:9)

  Va trebui să înveţi importanţa lecţiei a ce înseamnă să fii un om înaintea lui Dumnezeu. Înseamnă să fii asemenea lui Isus, blând şi smerit cu inima, să aperi interesele altora cu mai multă sfinţenie decât le aperi pe ale tale. (…) Ea (această lecţie) trebuie pusă în practică în viaţa ta de zi cu zi, arătând că n-ai fost un elev leneş sau greu de cap în şcoala lui Hristos. (Letter 16,1886)

  Egoismul nu poate exista în inima în care locuieşte Hristos. Dacă este nutrit, atunci el va pune stăpânire pe tot ce este înăuntru. Te va face să te conduci după înclinaţii, mai degrabă decât după datorie; să faci din eul tău principala preocupare, să-ţi satisfaci dorinţele şi să nu-ţi refuzi nimic, în loc să cauţi să fii o binecuvântare pentru alţii. Nevoile şi planurile tale vor fi puse atunci mai presus de orice altceva. (…) Adevărata fericire trebuie să fie găsită nu în satisfacerea tuturor dorinţelor şi în mulţumirea de sine, ci în învăţătura lui Hristos. (…) Aceia care se încred în propria înţelepciune şi care îşi urmează propria cale merg lamentându-se la orice pas pentru că povara pe care egoismul o pune asupra lor este foarte grea. (…)

  Isus îi iubeşte pe cei tineri şi doreşte ca ei să aibă pacea pe care doar El le-o poate da. El îi invită să înveţe de la El blândeţea şi smerenia inimii. Acest har preţios este atât de rar văzut la tinerii de astăzi, chiar şi la aceia care mărturisesc a fi creştini. Propria cale li se pare dreaptă în ochii lor. Acceptând numele lui Hristos, ei nu acceptă şi caracterul Lui…; de aceea, ei nu cunosc nimic din bucuria şi din pacea care pot fi găsite în slujirea Sa. (Youth’sInstructor, 21 noiembrie 1883)

  Blândeţea lui Hristos, manifestată în cămin, îi va face fericiţi pe cei care locuiesc acolo; ea nu dă loc la ceartă, nu întoarce niciun singur răspuns mânios, ci linişteşte temperamentul cel mai irascibil şi degajă o amabilitate care este simţită de toţi cei din cercul plin de farmec al familiei. Ori de câte ori este cultivată, ea face din familia de pe pământ o parte a acelei mari şi unice familii de sus. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 22)

  Smerenia - 2018. Blândeţea lui Hristos, manifestată în cămin, îi va face fericiţi pe cei care locuiesc acolo; ea nu dă loc la ceartă, nu întoarce niciun singur răspuns mânios, ci linişteşte temperamentul cel mai irascibil şi degajă o amabilitate care este simţită de toţi cei din cercul plin de farmec al familiei.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...