Articolul precedentPentru mai multă siguranță … adaptează-te!
  Articolul următorAcan

  Stăpânirea de sine

  De aceea mă silesc să am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. (Faptele apostolilor 24:16)

  Tăria caracterului constă în două lucruri: puterea voinţei şi puterea stăpânirii de sine. Mulţi tineri consideră în mod greşit că pasiunile puternice, necontrolate, sunt o dovadă a tăriei de caracter; dar adevărul este că acela care este stăpânit de pasiunile lui este un om slab. Adevărata măreţie şi nobleţe a omului este măsurată prin puterea lui de a-şi stăpâni şi controla sentimentele şi nu prin puterea sentimentelor care îl subjugă. (Îndrumarea copilului, p. 161-162)

  Niciodată nu trebuie să ne pierdem controlul asupra noastră. Fiecare trebuie să păstrăm înaintea noastră modelul desăvârşit. Este un păcat să vorbim nervoşi sau arţăgoşi sau să fim mânioşi, chiar dacă nu rostim niciun cuvânt. Noi trebuie să ne purtăm cu demnitate, reprezentându-L cum se cuvine pe Hristos. Exprimarea unui cuvânt sub impulsul mâniei este asemenea unei cremene care loveşte o altă cremene – ea aprinde dintr-odată mânia.

  Să nu fii niciodată ca un ghimpe. Să nu-ţi îngădui ca în cămin să foloseşti cuvinte aspre, iritate. Trebuie să-L inviţi pe Oaspetele ceresc să vină în căminul tău, în acelaşi timp pregătind totul pentru ca El şi îngerii Lui să poată să rămână la tine. Trebuie să primeşti neprihănirea lui Hristos, sfinţirea Duhului lui Dumnezeu, frumuseţea sfinţeniei, astfel încât să le poţi descoperi celor din jurul tău Lumina vieţii. (…)

  Cândva, un renumit împărat aflat pe patul de moarte a spus: „Dintre toate cuceririle mele, una singură îmi aduce acum alinare şi consolare şi aceasta este cea pe care am câştigat-o asupra propriei mele firi impetuoase.” Alexandru cel Mare şi luliu Cezar au descoperit că este mai uşor să supui lumea decât să te cucereşti pe tine însuţi. După ce au cucerit naţiune după naţiune, ei au căzut – unul dintre ei victimă a nestăpânirii de sine, iar celălalt, a ambiţiei lui nebuneşti. (Îndrumarea copilului, p. 95-96)

  Cea mai înaltă dovadă a caracterului nobil al unui creştin este stăpânirea de sine. (Hristos, Lumina lumii/ Viaţa lui Iisus, p. 290)

  În lucrarea lui Dumnezeu eşti continuu într-o şcoala în care poţi învăţa lecţiile stăpânirii de sine, al demnităţii sfinţite, ale comportamentului şi manierelor nobile şi alese. (Letter 174a, 1902)

  Stăpânirea de sine - 2018. Să nu fii niciodată ca un ghimpe. Să nu-ţi îngădui ca în cămin să foloseşti cuvinte aspre, iritate. Trebuie să-L inviţi pe Oaspetele ceresc să vină în căminul tău, în acelaşi timp pregătind totul pentru ca El şi îngerii Lui să poată să rămână la tine.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...