Articolul precedentPrima zi de primăvară
  Articolul următorAtitudinea gabaoniților

  Simplitatea

  Dar mă tem că, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos. (2 Corinteni 11:3)

  Acela care va păstra simplitatea în toate obiceiurile şi practicile sale, înfrânându-şi apetitul şi controlându-şi pasiunile, îşi va putea păstra puterile mintale viguroase, active, gata să priceapă imediat tot ce solicită gândirea sau acţiunea, agere în a discerne între ce este sfânt şi ce este nesfânt, gata să se angajeze în orice lucrare pentru slava lui Dumnezeu şi pentru binele omenirii. (Signs of the Times, 29 septembrie 1881)

  Cei mici să fie educaţi într-o simplitate copilărească. Ei trebuie educaţi să fie mulţumiţi cu micile îndatoriri folositoare şi să se bucure de plăcerile şi experienţele potrivite vârstei lor. Copilăria corespunde firului verde din parabolă, iar firul verde are o frumuseţe deosebită în el însuşi. Copiii nu trebuie forţaţi la o maturizare precoce, ci, atâta timp cât este posibil, ei să păstreze prospeţimea şi drăgălăşenia primilor ani. Cu cât viaţa copilului este mai liniştită şi mai simplă – cu cât este mai liberă de emoţii artificiale şi mai în armonie cu natura – cu atât va fi mai favorabilă dezvoltării puterilor fizice, mintale şi spirituale.

  Prin exemplul lor, părinţii trebuie să încurajeze formarea de obiceiuri simple şi să-i ţină cât mai departe pe copiii lor de ceea ce este artificial, îndreptându-i spre o viaţă naturală. Copiii cei mai atrăgători sunt cei care sunt cât mai naturali şi mai simpli. (Îndrumarea copilului, p. 139)

  Cel mai mare învăţător pe care L-a cunoscut vreodată lumea a fost admirat pentru simplitatea Sa, deoarece El a prezentat adevărul divin în aşa fel, încât până şi copiii au putut să-i înţeleagă cuvintele şi, în acelaşi timp, a atras atenţia celor mai educaţi şi a celor mai profunzi gânditori ai lumii. Prin folosirea unor ilustraţii familiare, El a făcut ca adevărul să fie clar pentru mintea oamenilor obişnuiţi. În simplitate, El a semănat sămânţa adevărului Evangheliei în mintea şi în inima ascultătorilor Săi şi aceasta a răsărit şi a adus un seceriş pentru viaţa veşnică. (Youth’s Instructor, mai 1893) Slava Sa (a lui Hristos) a stat în simplitatea Sa. (Sfaturipentru sănătate, p. 320)

  Simplitatea - 2018. Prin exemplul lor, părinţii trebuie să încurajeze formarea de obiceiuri simple şi să-i ţină cât mai departe pe copiii lor de ceea ce este artificial, îndreptându-i spre o viaţă naturală. Copiii cei mai atrăgători sunt cei care sunt cât mai naturali şi mai simpli.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...