Articolul precedentBoșimanii
  Articolul următorIabin – împăratul Hațorului

  Statornicia

  Şi atunci, îţi vei ridica fruntea fără teamă, vei fi tare şi fără frică. (Iov 11:15)

  Este bine ca tinerii să ştie că trebuie să ajungă la cea mai înaltă dezvoltare a puterilor lor mintale. Nu vrem să punem limite educaţiei pe care Dumnezeu a lăsat-o fără limite. Dar realizările noastre nu au nicio valoare dacă nu slujesc onoarei lui Dumnezeu şi binelui omenirii. (…)

  Ceea ce ne trebuie este o cunoştinţă care să întărească mintea şi sufletul, care să ne facă oameni mai buni. Educaţia inimii este de o importanţă mult mai mare decât simpla învăţătură din cărţi. Este bine şi chiar absolut necesar să cunoaştem lumea în care trăim, dar, dacă nu luăm în considerare veşnicia, vom face o greşeală din care nu ne vom mai putea reveni niciodată. (…) Dacă îşi vor înţelege propriile slăbiciuni, tinerii vor găsi tărie în Dumnezeu. (Divina vindecare, p. 329-330)

  Există o ştiinţă a creştinismului care trebuie să fie stăpânită – o ştiinţă care este mult mai adâncă, mai largă şi mai înaltă decât orice ştiinţă omenească, după cum cerurile sunt mai presus decât pământul. Mintea trebuie să fie disciplinată, educată, formată, deoarece noi avem de făcut o lucrare pentru Dumnezeu pe căi care nu sunt în armonie cu înclinaţiile noastre înnăscute. Pornirile spre rău, moştenite şi cultivate, trebuie să fie biruite. Adesea, educaţia şi instruirea de o viaţă întreagă trebuie să fie lăsate deoparte pentru ca omul să ajungă ucenic în şcoala lui Hristos. Inima noastră trebuie să fie educată pentru a ajunge să stea neclintită în Dumnezeu. Trebuie să ne formăm deprinderi de gândire care să ne facă în stare să stăm tari împotriva ispitei. Trebuie să ne deprindem să privim în sus. Principiile Cuvântului lui Dumnezeu – principii care sunt tot atât de înalte cât cerul şi de întinse cât veşnicia – trebuie să le înţelegem în legătura lor cu viaţa noastră de fiecare zi. Fiecare faptă, fiecare cuvânt, fiecare gând trebuie să fie în armonie cu aceste principii. Totul trebuie să fie adus în armonie cu Hristos şi supuse Lui. (Ibidem, p. 332-333)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...