Articolul precedentApa, Focul și Numele Bun
  Articolul următorAdoni-Bezec

  Tăgăduirea de sine

  lată că noi am lăsat totul şi Te-am urmat. (Marcu 10:28)

  Toţi au zilnic lecţii de învăţat în şcoala lui Hristos, precum şi o experienţă zilnică de câştigat, ca să-şi poată înţelege datoria de copii ai Săi.

  Multe persoane cinstite, bine intenţionate, nu progresează deloc în vieţuirea creştină pentru că nu văd necesitatea de a învăţa mai mult şi în mod continuu de la Isus. Când s-au convertit, la început, s-au bucurat să-şi ocupe locul alături de Domnul. Un an mai târziu, ei dau aceeaşi mărturie. Nu există nicio dovadă a creşterii spirituale; încă sunt slabi, ca nişte copii. (…) Prima experienţă a unui nou-convertit este fericită şi plină de bucurie; dar vin încercările; trebuie să fie înfruntate problemele încâlcite ale vieţii; trăsăturile de caracter păcătoase, care nu au fost supuse şi ţinute sub control, se luptă pentru a câştiga supremaţia şi, foarte adesea, o obţin. Apoi vin pierderea încrederii şi a păcii şi neglijarea rugăciunii şi a studierii Scripturilor. Pentru că le lipsesc experienţa şi cunoştinţa pe care ar fi trebuit să le aibă, mulţi sunt biruiţi de Satana. Ei nu ştiu cum să recunoască ispitele lui sau cum să le reziste. (…)

  Ai credinţă în Isus ca fiind ajutorul, sprijinul tău. Adu-ţi aminte că nu tu eşti acela care să-ţi alegi lucrare sau calea de urmat, ci trebuie să priveşti la Isus ca la Călăuza şi Modelul tău. Păstrează înaintea ta exemplul Său şi cere mereu ceea ce este plăcut înaintea Lui. Învaţă de la El lecţiile tăgăduirii de sine şi ale sacrificiului. (Youth’s Instructor, 5 decembrie 1883)

  Veghează în fiecare clipă ca mintea ta să fie preocupată de Dumnezeu, în loc să se preocupe de îmbrăcăminte şi să îngăduie mândriei să locuiască în inima ta. Caută şi cultivă tăgăduirea de sine; fii sfânt; mintea ta să se ocupe de cele cereşti şi vorbirea ta să fie de asemenea cerească. (…) Aceia care Îl urmează pe Hristos vor alege partea suferinţei şi a tăgăduirii de sine şi vor avea aprobarea Sa aici şi… slava, nemurirea şi viaţa veşnică în împărăţia Sa. (Youth’s Instructor, mai 1854)

  Tăgăduirea de sine - 2018. Ai credinţă în Isus ca fiind ajutorul, sprijinul tău. Adu-ţi aminte că nu tu eşti acela care să-ţi alegi lucrare sau calea de urmat, ci trebuie să priveşti la Isus ca la Călăuza şi Modelul tău. Păstrează înaintea ta exemplul Său şi cere mereu ceea ce este plăcut înaintea Lui.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...