Articolul precedentIubirea trebuie și rostită
  Articolul următorGhedeon

  Moab s-a prăbușit pentru că a refuzat să se schimbe

  Moabul era netulburat din tinereţea lui şi se odihnea fără teamă pe drojdiile lui, nu era turnat dintr-un vas în altul şi nu era dus în robie. De aceea i s-a păstrat gustul şi nu i s-a schimbat mirosul. (Ieremia 48:11)

  Un om poate refuza să asculte sfatul şi mustrările lui Dumnezeu. El poate alege să ia în propriile mâini ajustarea comportamentului său. (…) Asemenea lui Moab, care a refuzat să fie schimbat, transformat. (…) El a refuzat să-şi corecteze trăsăturile de caracter rele, deşi Dumnezeu i-a arătat clar ce trebuia să facă, privilegiile şi ocaziile sale, precum şi progresul care trebuia făcut. Cerea prea multă bătaie de cap să o rupă cu vechile cărări sau să-şi schimbe ideile şi metodele. „De aceea i s-a păstrat gustul.” El a rămas ataşat de defectele lui. (Letter 10,1897)

  Sunt mulţi care nu sunt satisfăcuţi cu lucrarea pe care le-a dat-o Dumnezeu de făcut. Ei nu sunt mulţumiţi să-l slujească în mod plăcut în locul pe care El l-a stabilit pentru ei sau să facă fără să se plângă lucrarea pe care El a aşezat-o în mâinile lor. Putem să fim nemulţumiţi de modul în care ne îndeplinim datoria, dar nu trebuie să fim nemulţumiţi de datorie, în sine, pentru că…, în providenţa Sa, Dumnezeu aşază înaintea fiinţelor omeneşti o lucrare de făcut care va fi asemenea unui medicament pentru mintea lor bolnavă. (…) Pe unii, El îi aşază acolo unde disciplina relaxată şi îngăduinţa de sine nu vor deveni capcane pentru ei, acolo unde vor învăţa să aprecieze valoarea timpului şi să-l folosească cel mai bine şi în modul cel mai înţelept.

  Sunt unii care doresc să fie o putere conducătoare, dar care au nevoie de sfinţirea supunerii. (…) Ei sunt pregătiţi pentru a ocupa locul în care calităţile lor, disciplinate, îi vor face de cel mai mare ajutor. Pe unii, Dumnezeu îi instruieşte aducând asupra lor dezamăgiri şi aparente eşecuri. Scopul Său este ca ei să înveţe să stăpânească dificultăţile. (…)

  Mulţi nu ştiu cum să lucreze pentru Dumnezeu nu pentru că nu ar trebui să ştie, ci pentru că ei nu sunt dispuşi să se supună procesului de instruire pe care li l-a pregătit El. Despre Moab se spune că s-a prăbuşit pentru că, după cum declară Cuvântul, „era netulburat (trăia comod – n.r.) din tinereţea lui”. (Manuscript 79,1903)

  Moab s-a prăbușit pentru că a refuzat să se schimbe - 2018. Sunt mulţi care nu sunt satisfăcuţi cu lucrarea pe care le-a dat-o Dumnezeu de făcut. Ei nu sunt mulţumiţi să-l slujească în mod plăcut în locul pe care El l-a stabilit pentru ei sau să facă fără să se plângă lucrarea pe care El a aşezat-o în mâinile lor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...