Articolul precedentO ninsoare… cu fulgere
  Articolul următorIefta

  Dumnezeu ne promite o inimă nouă, una de carne

  Vă voi da o inimă nouă şi voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de came. (Ezechiel 36:26)

  Tinerii se împiedică îndeosebi de această expresie: „o inimă nouă”. Nu ştiu ce înseamnă. Se aşteaptă să aibă loco schimbare specială a simţămintelor lor şi aceasta este ceea ce ei numesc convertire. Mulţi se poticnesc, spre ruina lor, de această eroare, neînţelegând ce înseamnă „a te naşte din nou”. (…) Când Domnul Isus vorbeşte despre o inimă nouă. El înţelege prin asta mintea, viaţa, întreaga fiinţă. A avea o inimă schimbată înseamnă a-ţi muta înclinaţiile minţii de la lume şi a le prinde strâns de Hristos. A avea o inimă nouă înseamnă a avea o minte nouă, scopuri noi, motive noi. Care este semnul unei inimi noi? O viaţă schimbată. Aceasta înseamnă să murim zilnic, în fiecare oră, faţă de egoism şi mândrie. (Youth’s instructor, 26 septembrie 1901)

  Se va manifesta apoi un spirit de bunătate, dar nu din când în când, ci continuu. Va avea loc o schimbare categorică în atitudine, în comportament, în cuvinte şi acţiuni faţă de toţi cei cu care sunteţi, într-un fel sau altul, în legătură. Nu veţi amplifica defectele lor şi nu-i veţi pune într-o lumină nefavorabilă. Veţi acţiona în armonie cu Hristos. (…)

  În loc să expuneţi şi să faceţi publice greşelile celorlalţi, veţi depune cele mai perseverente eforturi pentru a vindeca şi a lega rănile. (…) Un om cu un spirit aspru este lipsit de rafinament, grosolan; el nu este reînnoit; nu are o inimă de carne, ci o inimă tot atât de neimpresionabilă ca o piatră. Singura lui speranţă este aceea de a cădea pe Stâncă şi a fi zdrobit de ea. Domnul îi va trece pe toţi aceştia prin creuzet şi îi va încerca prin foc, aşa cum se încearcă aurul. Când îşi va vedea propriul chip reflectat în ei, atunci îi va scoate din încercări. (…) Religia lui Hristos trebuie să pună stăpânire pe întreaga fiinţă, să dea forţă, putere tuturor facultăţilor noastre, schimbând, curăţind şi purificând. Ea se manifestă neostentativ, fără cuvinte pompoase, ci într-o viaţă dreaptă şi neegoistă. (Letter 15,1895)

  Numai puterea lui Dumnezeu poate transforma o inimă de piatră într-o inimă de carne. (Manuscript 95,1903)

  Dumnezeu ne promite o inimă nouă, una de carne - 2018. Religia lui Hristos trebuie să pună stăpânire pe întreaga fiinţă, să dea forţă, putere tuturor facultăţilor noastre, schimbând, curăţind şi purificând. Ea se manifestă neostentativ, fără cuvinte pompoase, ci într-o viaţă dreaptă şi neegoistă.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.