Articolul precedentCastelul-Calendar
  Articolul următorFiica lui Iefta

  O inimă reînnoită va iubi așa cum iubește Isus

  Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. (Ioan 13:34)

  Isus spune: „lubiţi-vă unii pe alţii aşa cum v-am iubit Eu!” Iubirea nu oste doar un impuls, o emoţie trecătoare, dependentă de împrejurări; este un principiu viu, o putere permanentă. Sufletul este hrănit de izvorul iubirii curate ce curge din inima lui Hristos asemenea izvorului unei fântâni ce nu seacă niciodată. O, cât de înviorată este inima, cât de înnobilate sunt motivele ei, cât de profunde devin înclinaţiile minţii prin această comuniune! Sub călăuzirea şi disciplina Duhului Sfânt, copiii lui Dumnezeu se iubesc unii pe alţii în mod real, sincer, natural – „fără părtinire, nefăţarnic” (Iacov 3:17). Şi aceasta, pentru că inima lor este îndrăgostită de Isus. Afecţiunea noastră unii faţă de alţii izvorăşte din relaţia noastră comună cu Dumnezeu. Suntem o familie, ne iubim unii pe alţii aşa cum ne-a iubit El pe noi. Atunci când este comparată cu această iubire adevărată, sfinţită şi disciplinată, curtoazia superficială a lumii, expresia lipsită de sens a unei prietenii exuberante, este ca pleava faţă de grâu. (Letter 63,1896)

  A iubi aşa cum iubeşte Isus înseamnă a manifesta altruismul oricând şi oriunde, prin cuvinte amabile şi priviri plăcute. (…) Iubirea autentică este un atribut preţios de origine cerească, a cărui mireasmă se amplifică pe măsură ce este împărtăşit cu alţii. (…)

  Iubirea Domnului Hristos este profundă şi arzătoare, curgând asemenea unui izvor imposibil de stăpânit către toţi cei ce o acceptă. În iubirea Sa nu este egoism. Dacă această iubire de origine cerească este un principiu permanent în inimă, ea se va manifesta nu numai faţă de cei care ne sunt dragi, ci faţă de toţi cei cu care intrăm în contact. Ea ne va împinge să facem mici acte de amabilitate, concesii, acte de bunătate şi să rostim cuvinte blânde, adevărate şi încurajatoare. Ea ne va face să ne arătăm compasiunea faţă de persoanele ale căror inimi flămânzesc după compasiune. (Manuscript 17, 1899)

  O inimă reînnoită va iubi așa cum iubește Isus - 2018. Afecţiunea noastră unii faţă de alţii izvorăşte din relaţia noastră comună cu Dumnezeu. Suntem o familie, ne iubim unii pe alţii aşa cum ne-a iubit El pe noi. Atunci când este comparată cu această iubire adevărată, sfinţită şi disciplinată, curtoazia superficială a lumii, expresia lipsită de sens a unei prietenii exuberante, este ca pleava faţă de grâu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...