Articolul precedentMic, dar minunat!
  Articolul următorDaniții

  Mintea crește în putere prin efort continuu

  Un om înţelept este plin de putere şi cei priceput îşi oţeteşte vlaga. (Proverbele 24:5)

  Depuneţi cele mai mari eforturi, folosindu-vă întreaga putere! Impulsionaţi-vă cu cele mai puternice motive! Voi învăţaţi acum. Străduiţi-vă să mergeţi la rădăcina tuturor lucrurilor pe care le studiaţi! Niciodată nu vă puneţi ca ţintă altceva decât să deveniţi competenţi în problemele de care vă ocupaţi! Nu vă îngăduiţi să vă deprindeţi cu obiceiul de a fi superficiali şi neglijenţi în îndatoririle şi studiile voastre; căci obiceiurile acestea se vor întări şi nu veţi mai fi atunci capabili de altceva mai bun. În mod natural, mintea învaţă să se mulţumească cu ceea ce solicită puţină grijă şi efort şi cu ceva ieftin şi inferior. Există, dragi tineri şi tinere, profunzimi ale cunoaşterii pe care nu le-aţi pătruns niciodată cu mintea, dar voi sunteţi satisfăcuţi şi mândri cu realizările voastre superficiale. Dacă aţi şti mult mai mult decât ştiţi acum, v-aţi convinge atunci că ştiţi foarte puţin.

  Dumnezeu cere din partea voastră eforturi intelectuale intense şi pline de zel, căci, cu fiecare efort hotărât, puterile vi se vor întări. Atunci, lucrarea voastră va fi întotdeauna agreabilă, pentru că veţi fi conştienţi că progresaţi. Fie vă veţi obişnui cu mişcări încete, nesigure şi şovăitoare, astfel încât lucrarea vieţii voastre nu va fi nici pe jumătate din ce ar putea fi, fie, cu ochii aţintiţi la Dumnezeu şi sufletul întărit prin rugăciune, veţi putea birui acea ruşinoasă tărăgăneală şi aversiunea faţă de muncă şi vă veţi antrena mintea să gândească rapid şi să depună eforturi intense la timpul potrivit. (CBAZŞ, vol. 3, p. 1161-1162)

  Dumnezeu i-a dat minţii omeneşti o mare putere: puterea de a arăta că omul a fost înzestrat de Creator cu capacitatea de a face o mare lucrare împotriva vrăjmaşului a toată neprihănirea, puterea de a arăta ce victorii pot fi obţinute în lupta împotriva răului. În dreptul celor care aduc la îndeplinire planul lui Dumnezeu pentru ei se vor rosti cuvintele: „Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” (Matei 25:23). (Letter 141,1902)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...