Articolul precedentMic, dar minunat!
  Articolul următorDaniții

  Mintea crește în putere prin efort continuu

  Un om înţelept este plin de putere şi cei priceput îşi oţeteşte vlaga. (Proverbele 24:5)

  Depuneţi cele mai mari eforturi, folosindu-vă întreaga putere! Impulsionaţi-vă cu cele mai puternice motive! Voi învăţaţi acum. Străduiţi-vă să mergeţi la rădăcina tuturor lucrurilor pe care le studiaţi! Niciodată nu vă puneţi ca ţintă altceva decât să deveniţi competenţi în problemele de care vă ocupaţi! Nu vă îngăduiţi să vă deprindeţi cu obiceiul de a fi superficiali şi neglijenţi în îndatoririle şi studiile voastre; căci obiceiurile acestea se vor întări şi nu veţi mai fi atunci capabili de altceva mai bun. În mod natural, mintea învaţă să se mulţumească cu ceea ce solicită puţină grijă şi efort şi cu ceva ieftin şi inferior. Există, dragi tineri şi tinere, profunzimi ale cunoaşterii pe care nu le-aţi pătruns niciodată cu mintea, dar voi sunteţi satisfăcuţi şi mândri cu realizările voastre superficiale. Dacă aţi şti mult mai mult decât ştiţi acum, v-aţi convinge atunci că ştiţi foarte puţin.

  Dumnezeu cere din partea voastră eforturi intelectuale intense şi pline de zel, căci, cu fiecare efort hotărât, puterile vi se vor întări. Atunci, lucrarea voastră va fi întotdeauna agreabilă, pentru că veţi fi conştienţi că progresaţi. Fie vă veţi obişnui cu mişcări încete, nesigure şi şovăitoare, astfel încât lucrarea vieţii voastre nu va fi nici pe jumătate din ce ar putea fi, fie, cu ochii aţintiţi la Dumnezeu şi sufletul întărit prin rugăciune, veţi putea birui acea ruşinoasă tărăgăneală şi aversiunea faţă de muncă şi vă veţi antrena mintea să gândească rapid şi să depună eforturi intense la timpul potrivit. (CBAZŞ, vol. 3, p. 1161-1162)

  Dumnezeu i-a dat minţii omeneşti o mare putere: puterea de a arăta că omul a fost înzestrat de Creator cu capacitatea de a face o mare lucrare împotriva vrăjmaşului a toată neprihănirea, puterea de a arăta ce victorii pot fi obţinute în lupta împotriva răului. În dreptul celor care aduc la îndeplinire planul lui Dumnezeu pentru ei se vor rosti cuvintele: „Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” (Matei 25:23). (Letter 141,1902)

  Mintea crește în putere prin efort continuu - 2018. Niciodată nu vă puneţi ca ţintă altceva decât să deveniţi competenţi în problemele de care vă ocupaţi! Nu vă îngăduiţi să vă deprindeţi cu obiceiul de a fi superficiali şi neglijenţi în îndatoririle şi studiile voastre; căci obiceiurile acestea se vor întări şi nu veţi mai fi atunci capabili de altceva mai bun.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...