Articolul precedentTestamentul
  Articolul următorAna

  Ce realizează harul lui Dumnezeu în viața noastră: schimbă asprimea noastră în rafinament

  Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de râu şi lipiţi-vă tare de bine! (Romani 12:9)

  Repetate des, obiceiurile devin caracter. Copiii care îşi îngăduie să vorbească obraznic unul cu altul şi să fie nepoliticoşi acasă îşi formează obiceiuri pe care le vor avea toată viaţa şi care se vor dovedi foarte greu de învins. Ei nu arată că se tem de Dumnezeu. Nu manifestă un caracter rafinat; atitudinea lor devine aspră, fiind lipsită de amabilitate şi de ceea ce constituie maniere elegante; toate acestea aruncă o lumină asupra educaţiei din familie. În comportamentul pe care îl au copiii atunci când sunt plecaţi de acasă, străinii pot citi, ca într-o carte deschisă, istoria vieţii de familie. Citesc acolo despre îndatoriri rămase neîndeplinite, despre absenţa chibzuinţei, despre lipsa de uitare de sine, despre dispoziţia spre ceartă, irascibilitate şi nerăbdare; pe când cei ce demonstrează că au în faţa ochilor temerea de Dumnezeu vor da mărturie, în caracterul şi vorbirea lor, despre un cămin în care este cultivată iubirea, în care este pace, în care este cultivată răbdarea, în care se dă atenţie regulilor mici ale vieţii, fiecare fiind atent să îşi îndeplinească datoria de a-i face pe ceilalţi fericiţi. (…)

  Vă pregătiţi voi cu toţii să deveniţi membri ai familiei cereşti? Căutaţi voi în viaţa de cămin să fiţi pregătiţi să deveniţi membri ai familiei lui Dumnezeu? Dacă da, faceţi din viaţa de familie o viaţă fericită prin sacrificiu de sine reciproc. Dacă doriţi ca Isus să fie prezent în căminul vostru, atunci rostiţi acasă numai cuvinte plăcute! Îngerii lui Dumnezeu nu vor rămâne într-un cămin în care este ceartă şi luptă. Cultivaţi iubirea, pacea şi politeţea creştină, şi atunci îngerii vor fi oaspeţii voştri! (Youth’s Instructor, 14 aprilie 1886)

  Dacă tinerii şi copiii caută să fie buni şi curtenitori acasă, atenţia faţă de ceilalţi va deveni atunci un obicei permanent. Politeţea manifestată zilnic îi va face să fie întotdeauna politicoşi. Căminul este locul în care trebuie să practice renunţarea de sine şi consideraţia faţă de fiecare membru al familiei; aşa este familia din ceruri şi tot aşa va fi şi atunci când familiile împrăştiate din lumea aceasta vor fi reunite în căminul ceresc. (Loc. cit.)

  Ce realizează harul lui Dumnezeu în viața noastră: schimbă asprimea noastră în rafinament - 2018. Dacă doriţi ca Isus să fie prezent în căminul vostru, atunci rostiţi acasă numai cuvinte plăcute! Îngerii lui Dumnezeu nu vor rămâne într-un cămin în care este ceartă şi luptă. Cultivaţi iubirea, pacea şi politeţea creştină, şi atunci îngerii vor fi oaspeţii voştri!
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.