Articolul precedentJulius Popper
  Articolul următorHofni și Fineas

  Ce realizează harul lui Dumnezeu în viața noastră: schimbă voința noastră încăpățânată într-o voință sfințită

  Ca nişte robi ai lui Hristos, care fac din inimă voia lui Dumnezeu. (Efeseni 6:6)

  Nimeni să nu zică: „Eu nu pot să-mi înving defectele de caracter.” Căci, dacă aceasta este hotărârea voastră, atunci nu puteţi avea viaţă veşnică. Imposibilitatea stă în întregime în voinţa voastră. Faptul de a nu putea stă, în realitate, în faptul de a nu vrea. Adevărata dificultate o constituie stricăciunea inimii nesfinţite şi faptul că nu vrem să ne supunem voinţei lui Dumnezeu. Când veţi avea în inimă dorinţa hotărâtă de a învinge, atunci veţi avea şi dispoziţia de a învinge, veţi cultiva acele trăsături de caracter care sunt de dorit şi vă veţi angaja în acest conflict cu eforturi ferme şi perseverente. Veţi fi în permanenţă vigilenţi cu defectele voastre de caracter şl veţi adopta practici drepte în lucrurile mici. Greutatea obţinerii victoriei se va diminua pe măsură ce inima va fi sfinţită prin harul lui Hristos. (Youth’s Instructor, 7 septembrie 1893)

  Ce lucrare s-ar fi putut face pentru noi dacă voinţa noastră mândră şi încăpăţânată s-ar fi contopit cu totul cu voinţa lui Dumnezeu, iar sufletele noastre ar fi fost înălţate de la cele pământeşti într-o atmosferă mai înaltă, mai curată! (Youth’s Instructor, 26 iulie 1894)

  Încăpăţânarea şi mândria sunt rele care au transformat îngeri în demoni şi au zăvorât porţile cerului pentru ei. (Pacific Health Journal, ianuarie 1890)

  Nu-ţi poţi controla impulsurile, emoţiile aşa cum ai dori, dar îţi poţi controla voinţa şi poţi face o schimbare totală în viaţa ta. Prin predarea voinţei tale lui Hristos, viaţa ta va fi ascunsă cu Hristos în Dumnezeu şi aliată cu puterea ce este mai presus de toate domniile şi puterile. Vei avea tărie de la Dumnezeu, care te va lega strâns de puterea Sa, şi o lumină nouă, lumina credinţei celei vii, îţi va fi la îndemână. (…) Va fi atunci în tine o putere, un zel şi o simplitate care te vor face un instrument şlefuit în mâinile lui Dumnezeu. (Solii pentru tineret, p. 152 – 153)

  Ce realizează harul lui Dumnezeu în viața noastră: schimbă voința noastră încăpățânată într-o voință sfințită - 2018. Ce lucrare s-ar fi putut face pentru noi dacă voinţa noastră mândră şi încăpăţânată s-ar fi contopit cu totul cu voinţa lui Dumnezeu, iar sufletele noastre ar fi fost înălţate de la cele pământeşti într-o atmosferă mai înaltă, mai curată!
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...