Articolul precedentMedicago Satvia (Lucerna)
  Articolul următorNora lui Eli și I-Cabod

  Ce realizează harul lui Dumnezeu în viața noastră: schimbă sfidarea noastră în supunere

  Ascultaţi de mai-marii voştri şi fiţi-le supuşi, căci ei privegheazâ asupra sufletelor voastre ca unii care au să dea socoteală de ele, pentru ca să poată face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinând, căci aşa ceva nu v-ar fi de niciun folos. (Evrei 13:17)

  Sunt unii tineri şi unele tinere care nu au nicio metodă în îndeplinirea sarcinilor. Deşi sunt întotdeauna ocupaţi, rezultatele lor sunt puţine. Au idei greşite cu privire la muncă şi consideră că muncesc din greu, pe când, dacă ar aplica o metodă în activitatea lor şi s-ar concentra în mod inteligent la ceea ce au de făcut, ar realiza mult mai mult într-un timp mult mai scurt. Pierzând vremea cu lucruri de mică importanţă, se trezesc în lipsă de timp, încurcaţi şi confuzi atunci când sunt chemaţi să se ocupe de acele îndatoriri care sunt mai esenţiale. (…) în împrejurări ca acestea, în care tinerii şi tinerele fac asemenea greşeli în disciplina lor de viaţă, ar fi păcat să nu le dăm sfaturi şi îndrumări.

  Este extrem de delicat să le spui oamenilor greşelile lor. Cel ce mustră are toate şansele să descopere că cel mustrat musteşte de mândrie şi încăpăţânare, iar voinţa îi este înveşmântată în sfidare şi împotrivire. Cu toate acestea, trebuie să li se dea sfaturi şi greşelile trebuie să le fie arătate. Tinerii să cultive un spirit de a se lăsa învăţaţi, astfel încât să profite de eforturile celor ce caută să-i ajute. (…)

  S-ar putea să avem impresia că trebuie să ne studiem inima şi să descoperim acolo standardul cu care să ne punem în acord acţiunile; dar nu este aşa. Aceasta nu ar face nimic altceva decât să deformeze în loc să reformeze. Lucrarea trebuie să înceapă în inimă, şi apoi spiritul, cuvintele, expresia feţei şi acţiunile vieţii vor arăta că a avut loc o schimbare. Cunoscându-L pe Hristos prin harul pe care El l-a dat din abundenţă, suntem schimbaţi. (…) în umilinţă, vom corecta orice greşeală şi defect de caracter; pentru că Hristos locuieşte în inimă, vom fi pregătiţi pentru familia din ceruri. (Youth’s Instructor, 31 august 1893)

  Ce realizează harul lui Dumnezeu în viața noastră: schimbă sfidarea noastră în supunere - 2018. Cunoscându-L pe Hristos prin harul pe care El l-a dat din abundenţă, suntem schimbaţi. În umilinţă, vom corecta orice greşeală şi defect de caracter; pentru că Hristos locuieşte în inimă, vom fi pregătiţi pentru familia din ceruri.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...