Articolul precedentPoartă 16 metri de funie cu tine
  Articolul următorPreotul Ahimelec

  Credința orbului Bartimeu în harul lui Dumnezeu este răsplătită

  Isus a luat cuvântul şi i-a zis: „Ce vrei să-ţi fac?” „Rabuni”, l-a răspuns orbul, „să capăt vederea.” (Marcu 10:51)

  Numai atunci când păcătosul simte nevoia de un Mântuitor inima lui Îl caută pe Acela care îl poate ajuta. Când Isus a trăit pe pământ, cei bolnavi au fost aceia care au avut nevoie de un medic; cei săraci, năpăstuiţi şi suferinzi L-au urmat pentru a primi ajutorul şi mângâierea pe care nu le puteau găsi în altă parte. Orbul Bartimeu aştepta la marginea drumului; aştepta de mult timp să Îl poată întâlni pe Hristos.

  Mulţimi de oameni care puteau vedea treceau într-o parte şi alta, dar niciunul nu avea această dorinţă de a-L vedea pe Isus. O simplă privire plină de credinţă l-ar fi mişcat inima iubitoare şi le-ar fi adus binecuvântările harului Său; dar ei nu erau conştienţi de suferinţa şi sărăcia sufletelor lor şi nu simţeau nevoia după Hristos. Dar nu aşa stăteau lucrurile cu sărmanul orb. Singura lui speranţă era în Isus. În timp ce aştepta şi veghea, a auzit zgomotul multor paşi şi a întrebat nerăbdător: „Ce este cu zgomotul acesta de paşi?” Trecătorii i-au răspuns că Isus din Nazaret trecea pe acolo. Cu ardoarea unei dorinţe puternice, el a început să strige: „lsuse, Fiul lui David, ai milă de mine!” Cei din jur au încercat să-l oprească, dar el striga şi mai tare: „Fiul lui David, ai milă de mine!” Acest strigăt a fost auzit. Credinţa sa perseverentă a fost răsplătită. Şi nu numai vederea fizică i-a fost redată, ci şi ochii înţelegerii i-au fost deschişi. În Hristos, el L-a văzut pe Răscumpărătorul Său, iar Soarele Neprihănirii a strălucit în sufletul lui. Toţi cei care, asemenea lui Bartimeu, devin conştienţi de nevoia lor după Hristos şi care vor fi la fel de zeloşi şi de hotărâţi ca el vor primi ca şi el binecuvântarea pe care au dorit-o cu înfocare.

  Cei năpăstuiţi şi suferinzi care au căutat ajutorul lui Hristos au fost fermecaţi de desăvârşirea divină, de frumuseţea sfinţeniei care strălucea cu putere în caracterul Său. (Review and Herald, 15 martie 1887)

  Cei ce îl primesc pe Hristos prin credinţă vor primi şi puterea de a deveni fiii lui Dumnezeu. (CBAZŞ, vol. 1, p. 1110)

  Credința orbului Bartimeu în harul lui Dumnezeu este răsplătită - 2018. În Hristos, Bartimeu L-a văzut pe Răscumpărătorul Său, iar Soarele Neprihănirii a strălucit în sufletul lui. Toţi cei care, asemenea lui Bartimeu, devin conştienţi de nevoia lor după Hristos şi care vor fi la fel de zeloşi şi de hotărâţi ca el vor primi ca şi el binecuvântarea pe care au dorit-o cu înfocare.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...