Articolul precedentO inimă din Africa
  Articolul următorDoeg Edomitul

  El a depins în totul de puterea divină

  Isus a luat din nou cuvântul şi le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând, şi tot ce face Tatăl, face şi Fiul întocmai.” (Ioan 5:19)

  Isus este modelul desăvârşit, şi este datoria şi privilegiul fiecărui copil şi tânăr să copieze acest model. Copiii să nu uite că Isus, copil fiind, luase asupra Sa natura umană, era într-o fie asemănătoare cu a păcatului, şi a fost ispitit de Satana aşa cum sunt ispitiţi toţi copiii. El a putut să reziste ispitei lui Satana prin dependenţa Sa de puterea divină a Tatălui Său ceresc, deoarece Se supunea voinţei Sale şi asculta de toate poruncile Sale. El a păzit rânduielile, preceptele şi legile Tatălui Său. A căutat în permanenţă sfatul lui Dumnezeu şi a ascultat de voinţa Lui.

  Este privilegiul şi datoria fiecărui copil de a păşi pe urmele paşilor lui Isus. (…) Domnului Isus îi va face plăcere ca fiecare copil să-l ceară virtuţi spirituale, să vină la El cu toate nedumeririle şi încercările lor; căci El ştie cum să ajute copiii şi tinerii, pentru că şi El a fost copil şi a fost, cândva, supus tuturor încercărilor, dezamăgirilor şi nedumeririlor la care sunt supuşi copiii şi tinerii. Făgăduinţa lui Dumnezeu le este făcută atât copiilor şi tinerilor, cât şi celor maturi. Ori de câte ori Dumnezeu face o făgăduinţă, copiii şi tinerii să o transforme într-o cerere şi să îl roage pe Domnul să facă şi pentru ei, potrivit cu experienţa lor, acele lucruri pe care le-a făcut pentru Isus, singurul Său Fiu, atunci când – aflat în nevoie, ca om – L-a căutat pe Dumnezeu, cerându-l lucrurile de care avea nevoie. Fiecare binecuvântare pe care Tatăl le-o oferă celor cu o experienţă mai matură le este oferită şi copiilor şi tinerilor prin Isus Hristos. (Youth’s Instructor, 23 august 1894)

  El a depins în totul de puterea divină - 2018. Hristos a putut să reziste ispitei lui Satana prin dependenţa Sa de puterea divină a Tatălui Său ceresc, deoarece Se supunea voinţei Sale şi asculta de toate poruncile Sale. El a păzit rânduielile, preceptele şi legile Tatălui Său. A căutat în permanenţă sfatul lui Dumnezeu şi a ascultat de voinţa Lui.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...