Articolul precedent„Patmosul meu”
  Articolul următorAbigail

  El a fost harnic

  Cât este ziuă, trebuie să lucrez lucrările Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu poate să lucreze. (Ioan 9:4)

  Viaţa lui Hristos le demonstrează tuturor tinerilor că o viaţă caracterizată de hărnicie şi ascultare este un cadru propice pentru formarea unui caracter moral bun şi a unor principii ferme, pentru dezvoltarea perseverenţei în urmărirea ţintelor fixate, pentru dobândirea unei cunoaşteri sănătoase şi pentru atingerea unui nivel spiritual înalt. Majoritatea tinerilor de astăzi nutresc iubire pentru distracţii excitante, lucru care nu favorizează realizări deosebite în ce priveşte cultivarea minţii sau dezvoltarea puterii fizice. Mintea nu este păstrată într-o stare liniştită şi sănătoasă pentru gândire, ci este aproape tot timpul într-o stare de excitare; pe scurt, este îmbătată de distracţiile după care tânjeşte, ceea ce o face incapabilă de eforturi susţinute, meditaţie şi studiu. (Youth’s Instructor, 1 septembrie 1873)

  Tinerii care nu cultivă respectul pentru părinţii lor şi dorinţa de a se face utili nu pot simţi plăcerea adevărată. (…) Iubirea de distracţii deşarte face ca mintea să se relaxeze şi slăbeşte într-atât starea morală, încât mulţi tineri nu sunt caracterizaţi deloc de autocontrol şi principii ferme. (op. cit.)

  În viaţa Sa de muncă harnică nu existau clipe de lenevie, care să invite ispita. Nu au existat ore lipsite de o preocupare, care să dea ocazia unor prietenii cu influenţe nesănătoase. El a închis pe cât posibil uşa în faţa ispititorului. Nici câştigul, nici plăcerea, nici laudele, nici criticile nu-L puteau face să consimtă la ceva rău. (…)

  El nu voia să fie cu lipsuri în niciun domeniu, nici măcar în lucrul cu uneltele. Era tot aşa de desăvârşit ca muncitor cum era de desăvârşit în caracter. Prin exemplul Său, ne-a învăţat că este de datoria noastră să fim harnici, pentru ca lucrarea noastră să fie făcută cu exactitate şi minuţiozitate, şi că o astfel de muncă este onorabilă. Exerciţiile care deprind mâinile să fie folositoare şi pe tineri să-şi ducă partea din poverile vieţii dau putere fizică şi ajută la dezvoltarea tuturor facultăţilor mintale. (…) Dumnezeu a lăsat ca munca să fie o binecuvântare, şi numai muncitorul harnic găseşte adevărata măreţie şi fericire a vieţii. (Hristos, Lumina lumii/Viaţa lui iisus, p. 72)

  El a fost harnic - 2018. Tinerii care nu cultivă respectul pentru părinţii lor şi dorinţa de a se face utili nu pot simţi plăcerea adevărată. (...) Iubirea de distracţii deşarte face ca mintea să se relaxeze şi slăbeşte într-atât starea morală, încât mulţi tineri nu sunt caracterizaţi deloc de autocontrol şi principii ferme.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...