Articolul precedentHacksaw Ridge
  Articolul următorIoab

  Simplitatea l-a făcut plăcut

  Isus creştea în înţelepciune, în statură şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. (Luca 2:52)

  Simplitatea vieţii şi lipsa de mândrie şi de vanitate au fost lucrurile care L-au făcut pe Isus plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. El nu a căutat sa atragă atenţia asupra Sa pentru a Se face astfel remarcat. (Youth’s Instructor, 1 septembrie 1873)

  Hristos Şi-a dus viaţa în simplitate şi curăţie. (…) înţelepciunea Sa era mare, dar era o înţelepciune de copil, care creştea odată cu anii. În copilărie, a fost caracterizat de o amabilitate deosebită şi de o drăgălăşenie pronunţată. Caracterul Său era plin de frumuseţe şi de o perfecţiune neîntinată. (Youth’s Instructor, 1 aprilie 1872)

  În viaţa lui Hristos vedem singurul model sigur pentru toţi copiii şi tinerii. Când copiii sunt înclinaţi să se răzvrătească împotriva autorităţii părinteşti, ei sunt condamnaţi de viaţa Răscumpărătorului lor, care a fost El însuşi copil odată şi a ascultat de părinţii Lui. În ce contrast izbitor este caracterul copiilor de acum! Majoritatea copiilor trăiesc pentru plăcerea proprie, cu scopul de a se făli. Unii încearcă să ţină discursuri strălucite, ca să atragă atenţia asupra lor. Alţii par să creadă că valoarea lor va fi estimată după aspectul exterior. Sunt foarte atenţi la îmbrăcămintea lor şi dedică mult timp şi multe mijloace pentru a face paradă şi pentru a atrage atenţia, dar nu găsesc timp şi nu au niciun interes pentru rugăciunea intimă. Neglijează podoaba interioară, cea a unui spirit blând şi liniştit, care, aşa cum spune apostolul, este de mare valoare înaintea lui Dumnezeu. (…)

  Bogăţia şi îmbrăcămintea sunt atât de comune, încât, chiar dacă stârnesc invidia, nu pot impune respect şi admiraţie cu adevărat. O minte cultivată, împodobită cu harul blândeţii şi al umilinţei, cu o inimă curată şi dreaptă, se va reflecta în înfăţişare şi va impune iubire şi respect. (Youth’s Instructor, 1 septembrie 1873)

  Dacă tinerii vor să aibă o minte puternică, curăţie morală şi o putere spirituală fermă, atunci să urmeze exemplul lui Isus în ce priveşte simplitatea şi supunerea Lui faţă de restricţiile părinteşti. (Youth’s Instructor, 14 iulie 1892)

  Simplitatea l-a făcut plăcut - 2018. Când copiii sunt înclinaţi să se răzvrătească împotriva autorităţii părinteşti, ei sunt condamnaţi de viaţa Răscumpărătorului lor, care a fost El însuşi copil odată şi a ascultat de părinţii Lui. În ce contrast izbitor este caracterul copiilor de acum!
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...