Articolul precedentPrinț și cerșetor
  Articolul următorVrăjitoarea din En-Dor

  În studiul naturii

  Vorbeşte pământului, şi te va învăţa. (Iov 12:8)

  Copilăria şi tinereţea lui Hristos au fost petrecute în circumstanţe umile, în condiţii care au favorizat dezvoltarea unei constituţii fizice sănătoase. Viaţa Şi-a petrecut-o în mare măsură în aer liber. A băut din izvoare curate de apă şi a mâncat din roadele grădinii. A străbătut în sus şi în jos cărările abrupte de munte şi străzile Nazaretului în drumul Lui dinspre locul de muncă spre casă şi invers. S-a bucurat de trilurile variate ale păsărilor care îşi ciripeau lauda la adresa Creatorului. S-a delectat cu frumuseţea florilor ce acopereau ca un covor câmpurile. A observat cu bucurie slava cerului, splendoarea soarelui, a lunii şi a stelelor şi a privit cu admiraţie răsăriturile şi apusurile de soare. Cartea naturii era deschisă înaintea Lui, şi El se bucura de lecţiile ei delicate. Dealurile veşnice, grădinile de măslini erau locurile Lui favorite de odihnă, unde mergea pentru a vorbi cu Tatăl Său. Era plin de înţelepciune divină şi, prin studiul naturii şi prin meditaţie la comuniunea Lui cu Dumnezeu, puterile spirituale îi erau întărite. (Youth’s instructor, 13 iulie 1893)

  Răscumpărătorul lumii a străbătut în sus şi în jos dealurile şi munţii, de la câmpiile întinse până la văile munţilor. Îi plăceau peisajele frumoase ale naturii. Era încântat de câmpurile ce străluceau de frumuseţea florilor şi îi făcea mare plăcere să asculte păsările cerului şi să îşi unească vocea cu ciripitul lor vesel şi plin de laudă. (Youth’s Instructor, 1 februarie 1873) În viaţa lui Hristos, în copilăria şi tinereţea Lui, există o lecţie pentru tinerii de astăzi. El este exemplul nostru şi, când suntem tineri, ar trebui să îl contemplăm pe Dumnezeu în natura – să studiem caracterul Lui în lucrarea mâinilor Sale. Mintea se întăreşte atunci când îl cunoaşte mai bine pe Dumnezeu, când vede atributele Sale în lucrurile pe care le-a făcut. Privind la frumuseţea şi grandoarea lucrărilor din natură, iubirea noastră se îndreaptă spre Dumnezeu şi, astfel, (…) sufletele noastre sunt înviorate prin faptul că vin în contact cu Cel Infinit prin lucrările Sale minunate. (Youth’s Instructor, 13 iulie 1893)

  În studiul naturii - 2018. În viaţa lui Hristos, în copilăria şi tinereţea Lui, există o lecţie pentru tinerii de astăzi. El este exemplul nostru şi, când suntem tineri, ar trebui să îl contemplăm pe Dumnezeu în natura - să studiem caracterul Lui în lucrarea mâinilor Sale.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...