Articolul precedentRănile din palmele Sale
  Articolul următorAchiș

  În comuniunea cu Dumnezeu

  După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage singur, la o parte. Se înnoptase, şi El era singur acolo. (Matei 14:23)

  Puterea lui Hristos stătea în rugăciune. (…) Se retrăgea în dumbrăvi sau în munţi, iar lumea şi orice altceva rămânea departe. Era singur cu Tatăl Său. Cu ardoare, îşi revărsa cererile şi îşi încorda toată puterea sufletului Său pentru a prinde mâna Celui Infinit. Când încercări noi şi mari I se iveau înainte, pleca pe furiş în singurătatea munţilor şi petrecea întreaga noapte în rugăciune către Tatăl Său ceresc.

  Întrucât Hristos este exemplul nostru în toate lucrurile, dacă Îi imităm exemplul înălţând rugăciuni stăruitoare către Dumnezeu ca, în numele Aceluia care niciodată nu a cedat în faţa ispitelor lui Satana, să putem avea tăria de a rezista şiretlicurilor vicleanului vrăjmaş, nici noi nu vom fi învinşi de el. (Youth’s Instructor, 1 aprilie 1873)

  În mijlocul pericolelor acestor zile din urmă, singura siguranţă a tinerilor stă în veghere şi rugăciune continuă. Tânărul care îşi găseşte bucuria în citirea Cuvântului lui Dumnezeu şi în ceasul rugăciunii va fi mereu împrospătat de apele Izvorului vieţii. Va atinge un nivel de excelenţă morală şi un orizont de gândire pe care ceilalţi nu-l pot concepe. Comuniunea cu Dumnezeu favorizează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţiile clare cu privire la adevăr şi ţintele înalte. Cei ce se leagă astfel de Dumnezeu sunt recunoscuţi de El ca fiii şi fiicele Lui. Ei tind în permanenţă tot mai sus, formându-şi concepţii clare despre Dumnezeu şi despre veşnicie, până când Domnul îi face canale de lumină şi înţelepciune către lume. (…) Puterea obţinută prin rugăciunea către Dumnezeu ne va pregăti pentru îndatoririle noastre zilnice. (Youth’s Instructor, 18 august 1898)

  În rugăciune este o putere extraordinară. Marele nostru adversar caută în permanenţă să ţină sufletul tulburat departe de Dumnezeu. O rugăciune înălţată către Cer de cel mai umil dintre sfinţi este mai de temut pentru Satana decât decretele cabinetelor sau ordinele regilor. (Signs of the Times, 27 octombrie 1881)

  În comuniunea cu Dumnezeu - 2018. În rugăciune este o putere extraordinară. Marele nostru adversar caută în permanenţă să ţină sufletul tulburat departe de Dumnezeu. O rugăciune înălţată către Cer de cel mai umil dintre sfinţi este mai de temut pentru Satana decât decretele cabinetelor sau ordinele regilor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...