Articolul precedentRănile din palmele Sale
  Articolul următorAchiș

  În comuniunea cu Dumnezeu

  După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage singur, la o parte. Se înnoptase, şi El era singur acolo. (Matei 14:23)

  Puterea lui Hristos stătea în rugăciune. (…) Se retrăgea în dumbrăvi sau în munţi, iar lumea şi orice altceva rămânea departe. Era singur cu Tatăl Său. Cu ardoare, îşi revărsa cererile şi îşi încorda toată puterea sufletului Său pentru a prinde mâna Celui Infinit. Când încercări noi şi mari I se iveau înainte, pleca pe furiş în singurătatea munţilor şi petrecea întreaga noapte în rugăciune către Tatăl Său ceresc.

  Întrucât Hristos este exemplul nostru în toate lucrurile, dacă Îi imităm exemplul înălţând rugăciuni stăruitoare către Dumnezeu ca, în numele Aceluia care niciodată nu a cedat în faţa ispitelor lui Satana, să putem avea tăria de a rezista şiretlicurilor vicleanului vrăjmaş, nici noi nu vom fi învinşi de el. (Youth’s Instructor, 1 aprilie 1873)

  În mijlocul pericolelor acestor zile din urmă, singura siguranţă a tinerilor stă în veghere şi rugăciune continuă. Tânărul care îşi găseşte bucuria în citirea Cuvântului lui Dumnezeu şi în ceasul rugăciunii va fi mereu împrospătat de apele Izvorului vieţii. Va atinge un nivel de excelenţă morală şi un orizont de gândire pe care ceilalţi nu-l pot concepe. Comuniunea cu Dumnezeu favorizează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţiile clare cu privire la adevăr şi ţintele înalte. Cei ce se leagă astfel de Dumnezeu sunt recunoscuţi de El ca fiii şi fiicele Lui. Ei tind în permanenţă tot mai sus, formându-şi concepţii clare despre Dumnezeu şi despre veşnicie, până când Domnul îi face canale de lumină şi înţelepciune către lume. (…) Puterea obţinută prin rugăciunea către Dumnezeu ne va pregăti pentru îndatoririle noastre zilnice. (Youth’s Instructor, 18 august 1898)

  În rugăciune este o putere extraordinară. Marele nostru adversar caută în permanenţă să ţină sufletul tulburat departe de Dumnezeu. O rugăciune înălţată către Cer de cel mai umil dintre sfinţi este mai de temut pentru Satana decât decretele cabinetelor sau ordinele regilor. (Signs of the Times, 27 octombrie 1881)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...