Articolul precedentDesăvârșit în Hristos
  Articolul următorBat-șeba

  În biruința asupra apetitului

  Ispititorul s-a apropiat de El şi l-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte ca pietrele acestea să se facă pâini!” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris: «Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.»” (Matei 4:3,4)

  Marea încercare a lui Hristos în pustiu, din punctul de vedere al apetitului, a fost aceea de a-i lăsa omului un exemplu de renunţare la sine. Acest post prelungit a avut ca scop să-i convingă pe oameni despre păcătoşenia lucrurilor în care se complac cei ce mărturisesc că sunt creştini. Biruinţa pe care a câştigat-o Hristos în pustiu a avut menirea să-i arate omului păcătoşenia lucrurilor în care el găseşte atâta plăcere. În joc era mântuirea omului, şi urma să fie hotărâtă prin încercarea lui Hristos din pustiu. Dacă Hristos ieşea biruitor în domeniul apetitului, atunci şi omul avea o şansă să biruiască. (…)

  Creştinii care înţeleg taina sfinţeniei, care au un simţământ înalt şi sacru al lucrării de ispăşire, care văd în suferinţele lui Hristos din pustiu o biruinţă câştigată pentru ei (…) vor fi foarte mult întăriţi dacă îşi vor compara în mod frecvent şi cu sinceritate viaţa cu adevăratul standard – viaţa lui Hristos. (…) Distracţiile care duc la frivolitate şi uitarea lui Dumnezeu nu sunt confirmate de exemplul lui Hristos, Răscumpărătorul lumii, singurul model sigur pe care trebuie să-L imite omul dacă vrea să biruiască aşa cum a biruit El. (…) Omul are acum un avantaj faţă de Adam în lupta cu Satana; căci el are experienţa de neascultare şi cădere a lui Adam ca un avertisment de a nu urma acest exemplu, dar mai are şi exemplul lui Hristos de biruire a apetitului şi a numeroasele ispite ale lui Satana, precum şi de înfrângere a puternicului vrăjmaş pe toate fronturile şi de câştigare a fiecărei lupte. (Review and Herald, 13 octombrie 1874)

  Obiceiurile ce ţin de mâncare şi băutură sunt cel mai greu de biruit, pentru că Satana te leagă bine de carul lui de biruinţă. (Manuscript 20, 1894)

  Toţi cei ce se dedică slujirii lui Hristos vor urma exemplul Lui şi vor fi învingători desăvârşiţi. (Manuscript 176, 1898)

  În biruința asupra apetitului - 2018. Biruinţa pe care a câştigat-o Hristos în pustiu a avut menirea să-i arate omului păcătoşenia lucrurilor în care el găseşte atâta plăcere. În joc era mântuirea omului, şi urma să fie hotărâtă prin încercarea lui Hristos din pustiu. Dacă Hristos ieşea biruitor în domeniul apetitului, atunci şi omul avea o şansă să biruiască.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...