Articolul precedentSărbătorile poporului Israel
  Articolul următorNatan

  Când a fost batjocorit, n-a răspuns cu batjocură

  Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri şi, când era chinuit, nu ameninţa, ci Se supunea dreptului Judecător. (1 Petru 2:23)

  De câte ori nu avem sentimentul că am fost trataţi nedrept, că au fost spuse lucruri neadevărate despre noi şi că am fost prezentaţi într-o lumină falsă înaintea celorlalţi. Când suntem încercaţi astfel, trebuie să ne păzim bine spiritul şi limba. Va trebui să avem iubirea lui Hristos, ca să nu nutrim un spirit neiertător. Să nu avem cumva impresia că, dacă cei ce ne-au greşit nu-şi mărturisesc greşelile, noi suntem îndreptăţiţi să nu le acordăm Iertare. Nu ar trebui să acumulăm supărările, păstrându-le în inimă până când cel pe care-l considerăm vinovat şi-a umilit inima în pocăinţă şi mărturisire. (…) Oricât de mult şi de grav am fi fost răniţi, nu trebuie să păstrăm în suflet supărarea şi să ne compătimim pentru nedreptatea ce ni s-a făcut, ci, aşa cum sperăm să fim iertaţi de greşelile pe care le-am făcut împotriva lui Dumnezeu, tot aşa noi trebuie să-i iertăm pe cei ce ne-au făcut rău. (…) Când suntem insultaţi, cât de puternică este ispita de a răspunde cu aceeaşi monedă; dar făcând astfel, ne arătăm la fel de răi ca şi cei ce ne-au insultat. Când sunteţi ispitiţi să insultaţi pe cineva, să vă rugaţi în tăcere ca Dumnezeu să vă dea harul Său şi să vă puteţi ţine gura închisă. (…)

  Isus ne-a lăsat un exemplu ca să-l călcăm pe urme şi să manifestăm compasiune, iubire, bunăvoinţă faţă de toţi. Să cultivăm un spirit blând, răbdător şi delicat, o dragoste plină de compătimire faţă de toţi cei ce, atunci când au fost ispitiţi, ne-au făcut rău. Dacă este posibil, să vindecăm aceste răni şi să închidem uşa ispitei, dând la o parte orice barieră pe care cel ce a făcut răul a ridicat-o între el şi noi. (…) Domnul este bucuros să îşi reverse binecuvântările asupra acelora care-L onorează, care îi recunosc mila şi care arată că îi apreciază iubirea faţă de ei, manifestând aceleaşi caracteristici amabile faţă de cei din jurul lor. (Youth’s Instructor, 1 iunie 1893)

  Când a fost batjocorit, n-a răspuns cu batjocură - 2018. Când suntem insultaţi, cât de puternică este ispita de a răspunde cu aceeaşi monedă; dar făcând astfel, ne arătăm la fel de răi ca şi cei ce ne-au insultat. Când sunteţi ispitiţi să insultaţi pe cineva, să vă rugaţi în tăcere ca Dumnezeu să vă dea harul Său şi să vă puteţi ţine gura închisă.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...