Articolul precedentOrchestra lui Dumnezeu
  Articolul următorCuși

  Trebuie să fim desăvârșiți, după cum Hristos este desăvârșit

  Şi după ce a fost făcut desăvârşit, S-a făcut, pentru toţi cei ce-L ascultă, urzitorul unei mântuiri veşnice. (Evrei 5:9)

  Ca Fiu al lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru a luat asupra Sa adevărata natură a fiinţei omeneşti. Noi suntem fii şi fiice ale lui Dumnezeu. Pentru a şti cum să ne comportăm în mod precaut, noi trebuie să urmăm exemplul Lui. Timp de treizeci de ani, El a trăit viaţa unui om desăvârşit, îndeplinind cel mai înalt standard al desăvârşirii. (Letter 69,1897)

  Lucrarea noastră este aceea de a ne strădui să atingem, în sfera noastră de acţiune, desăvârşirea pe care Hristos, în viaţa Sa pământească, a atins-o în fiecare fază a caracterului. (Lucrarea medicală, p. 253)

  Pentru a merge înainte fără a ne poticni, trebuie să avem asigurarea că o mână atotputernică ne va ţine sus şi că o milă infinită ne va fi arătată dacă vom cădea. Numai Dumnezeu poate auzi întotdeauna strigătele noastre după ajutor.

  Cât de solemn este să ne gândim că, dacă înlăturăm un singur mecanism de protecţie al conştiinţei, dacă nu aducem la îndeplinire o singură hotărâre bună, dacă ne formăm un singur obicei rău, rezultatul poate fi nu numai propria noastră ruină, ci şi ruina acelora care şi-au pus încrederea în noi. Singura noastră siguranţă este să mergem încotro ne poartă paşii Stăpânului, să ne încredem în ce priveşte protecţia în El, care a zis: „Urmaţi-Mă!” Rugăciunea noastră permanentă ar trebui să fie: „Umbletele mele să rămână pe cărările Tale, Doamne, pentru ca paşii mei să nu alunece” (Psalmii 17:5, KJV). (Signs of the Times, 28 iulie 1891)

  Fiecare capacitate cu care ne-a înzestrat Creatorul trebuie să fie cultivată până la cel mai înalt grad de desăvârşire, ca să putem fi în stare să facem cel mai mult bine de care suntem capabili. Pentru a curăţi şi cultiva caracterele noastre, avem nevoie de harul lui Hristos, care ne va ajuta să ne vedem şi să ne cercetăm deficienţele şi să îmbunătăţim ceea ce este bun în caracterele noastre. (Pacific Health Journal, aprilie 1890)

  Fiul lui Dumnezeu a fost fără greşeală. Noi trebuie să ne punem ca ţintă această desăvârşire şi să biruim aşa cum a biruit El, dacă vrem să avem un loc la dreapta Lui. (Mărturii, vol. 3, p. 336)

  Trebuie să fim desăvârșiți, după cum Hristos este desăvârșit - 2018. Fiecare capacitate cu care ne-a înzestrat Creatorul trebuie să fie cultivată până la cel mai înalt grad de desăvârşire, ca să putem fi în stare să facem cel mai mult bine de care suntem capabili. Pentru a curăţi şi cultiva caracterele noastre, avem nevoie de harul lui Hristos.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...