Articolul precedentKata Ragoso
  Articolul următorAmasa

  Urmăm exemplul lui Isus îndeplinind actul umilinței

  Deci, dacă Eu, Domnul şi învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, şi voi sunteţi datori să vă spălaţi picioarele unii altora. Pentru că Eu v-am dat o pildă ca şi voi să faceţi cum am făcut Eu. (Ioan 13:14,15)

  Când ucenicii au intrat în camera cinei, inima lor era plină de resentimente. luda s-a înghesuit lângă Hristos, la stânga; Ioan era în dreapta. Dacă era un loc mai de frunte, luda era hotărât să-l aibă, şi locul cel mai de frunte era considerat a fi cel de lângă Hristos. (…)

  Se mai iscase o cauză de neînţelegere. Era obiceiul ca, la zilele de sărbătoare, un slujitor să spele picioarele oaspeţilor. Şi de data aceasta se făcuseră pregătiri pentru slujire. Vasul cu apă, ligheanul şi ştergarul erau acolo, gata pentru spălarea picioarelor, dar nu era niciun slujitor de faţă şi ar fi trebuit ca ucenicii să facă lucrul acesta. (…) Isus a aşteptat un timp, să vadă ce vor face. Apoi El, învăţătorul ceresc, s-a ridicat de la masă. Lăsând la o parte veşmântul care l-ar fi împiedicat mişcările, a luat ştergarul şi S-a încins. (…) „Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.” (…) în felul acesta Şi-a arătat Hristos iubirea faţă de ucenici. (Hristos, Lumina lumii/Viaţa lui Iisus, p. 644-645)

  Celebrarea acestui act este împlinirea poruncii; „Deci, dacă Eu, Domnul şi învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, şi voi sunteţi datori să vă spălaţi picioarele unii altora” (Ioan 13:14). Ce loc numai bun este acesta pentru a pune capăt controverselor, pentru a-i ierta pe cei ce ne-au rănit. Acesta este momentul când, dacă cineva are ceva împotriva fratelui său, să lămurească lucrurile, să rezolve orice diferend. Să aibă loc o iertare reciprocă. Niciun foc străin să nu fie adus pe altar. Nicio răutate sau ură să nu fie nutrite de cei ce se adună în jurul mesei Cinei Domnului. (Manuscript 19,1892)

  Ori de câte ori rânduiala aceasta este îndeplinită aşa cum trebuie, copiii lui Dumnezeu sunt aduşi într-o sfântă părtăşie, prin care fiecare este ajutat şi binecuvântat. (Hristos, Lumina lumii/Viaţa lui Iisus, p. 651)

  Urmăm exemplul lui Isus îndeplinind actul umilinței - 2018. Actul umilinței este momentul când, dacă cineva are ceva împotriva fratelui său, să lămurească lucrurile, să rezolve orice diferend. Să aibă loc o iertare reciprocă. Niciun foc străin să nu fie adus pe altar. Nicio răutate sau ură să nu fie nutrite de cei ce se adună în jurul mesei Cinei Domnului.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...