Articolul precedentNorii de tip Glory
  Articolul următorSolomon

  Să ne alegem cu grijă prietenii

  Astfel să pună Numele Meu peste copiii lui Israel, şi Eu îi voi binecuvânta. (Numeri 6:27)

  Cuvântul lui Dumnezeu pune un mare accent asupra influenţei tovărăşiilor, chiar asupra oamenilor maturi. Cât de mare este puterea lor asupra minţii şi a caracterului în formare al copiilor şi tinerilor! Tovărăşiile pe care aceştia şi le fac, principiile pe care le adoptă, obiceiurile pe care şi le formează vor hotărî dacă vor fi folositori aici şi vor hotărî asupra interesului lor viitor şi veşnic. (…)

  Venind în legătură cu oameni necredincioşi, iubitori de plăceri şi stricaţi, mulţi, foarte mulţi tineri îşi pierd simplitatea şi curăţia, credinţa în Dumnezeu şi spiritul de jertfire de sine, pe care taţii şi mamele lor creştine le-au cultivat şi le-au păstrat prin învăţături alese şi rugăciuni stăruitoare. (…)

  De obicei, au idei cuprinzătoare, scopuri altruiste şi aspiraţii nobile aceia în care caracteristicile acestea s-au dezvoltat prin legăturile lor din tinereţe. În învăţăturile date lui Israel, Dumnezeu a stăruit asupra însemnătăţii supravegherii prietenilor pe care şi-i fac copiii lor. Toate rânduielile cu privire la viaţa civilă, religioasă şi socială aveau scopul de a-i feri pe copii de tovărăşii dăunătoare şi de a-i obişnui de la o vârstă fragedă cu preceptele şi principiile Legii lui Dumnezeu. Parabola dată la naşterea naţiunii ar fi trebuit să impresioneze puternic inima tuturor. Înainte ca acea teribilă ultimă pedeapsă să vină asupra egiptenilor – moartea întâilor născuţi Dumnezeu le-a poruncit israeliţilor ca fiecare să-şi adune copiii în casă. Ușiorii fiecărei case erau stropiţi cu sânge şi toţi membrii familiei trebuiau să stea în casă, la adăpostul acestui semn. Tot aşa şi astăzi, părinţii care îl iubesc pe Dumnezeu şi se tem de El trebuie să-şi păstreze copiii „sub semnul legământului”, la adăpostul pe care-l dă sfânta putere care vine din sângele răscumpărător al Domnului Hristos. (Divina vindecare, p. 293-294).

  Să ne alegem cu grijă prietenii - 2018. Ușiorii fiecărei case erau stropiţi cu sânge şi toţi membrii familiei trebuiau să stea în casă, la adăpostul acestui semn. Tot aşa şi astăzi, părinţii care îl iubesc pe Dumnezeu şi se tem de El trebuie să-şi păstreze copiii „sub semnul legământului”, la adăpostul pe care-l dă sfânta putere care vine din sângele răscumpărător al Domnului Hristos.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...