Este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate. (Proverbele 18:24 u.p.)
Vei avea dezamăgiri, dar nu uita niciodată că Isus Hristos, Mântuitorul cel viu şi înălţat, este Răscumpărătorul tău, este Cel care te întăreşte. El te iubeşte şi este mai bine să fii părtaş iubirii Lui decât să stai alături de cei mari, dar despărţit de El.
Vino zilnic la Isus care te iubeşte! Deschide-I larg inima! în El nu este dezamăgire. Nu vei găsi niciodată un sfătuitor mai bun ca El, o călăuză mai sigură, un apărător mai capabil. (Letter 1,1896)
În toate încercările tale (…) ai un Prieten care nu dă niciodată greş, care spune: „Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” (Matei 18:20). (Mărturii, vol. 2, p. 271)
Dar de câte ori nu este Domnul neglijat pentru societatea altora şi pentru lucruri fără valoare! (…) Noi nu trebuie să permitem ca numele Lui să lâncezească pe buzele noastre, iar iubirea şi amintirea Lui să moară în inimile noastre. „Bine”, spune rece şi formal profesorul, „aceasta înseamnă să-L considerăm pe Isus Hristos prea asemenea unei fiinţe omeneşti…”, dar Cuvântul lui Dumnezeu ne asigură cu privire la aceste idei. Lipsa ideilor practice, categorice cu privire la Isus îi împiedică pe mulţi să aibă o experienţă adevărată în ce priveşte cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. Acesta este motivul pentru care mulţi se tem, se îndoiesc şi plâng. Ideile lor cu privire la Isus şi la planul de mântuire sunt vagi, întunecate şi confuze. (…) Dacă a fost vreodată un timp când oamenii au avut nevoie de prezenţa lui Hristos la dreapta lor, timpul acela este acum, astfel încât atunci când va năvăli vrăjmaşul ca un potop, Duhul lui Dumnezeu să înalţe un steag împotriva lui (Isaia 59:19, KJV). (Youth’s Instructor, 19 iulie 1894)
Comuniunea cu Hristos – cât de nedescris de preţioasă este! Este privilegiul nostru să ne bucurăm de o astfel de comuniune dacă o căutăm. (Signs of the Times, 7 decembrie 1882)
Vei primi asigurarea că ai un Prieten care ţine la tine mai mult decât un frate. (Mărturii, vol. 2, p. 271)