Sănătate și fericire în activitatea în aer liber

  Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai făcut cu înţelepciune şi pământul este plin de făpturile Tale. (Psalmii 104:24)

  Din viaţa în aer liber, bărbaţii, femeile şi copiii vor câştiga dorinţa de a fi curaţi şi fără vină. Prin influenţa însufleţitoare, reînviorătoare a proprietăţilor dătătoare de viaţă ale marilor resurse medicale ale naturii, funcţiile corpului sunt întărite, intelectul este stimulat, imaginaţia, trezită, iar spiritul, înviorat. Mintea este atunci pregătită să aprecieze frumuseţile Cuvântului lui Dumnezeu (Manuscript 153,1903).

  Aerul curat are în el sănătate şi viaţă. Când este inspirat, are un efect înviorător asupra întregului sistem. (Manuscript 153, 1903)

  Prin ea însăşi, frumuseţea naturii conduce sufletul departe de păcat şi de atracţiile lumii, îndreptându-l spre curăţie, spre pace şi spre Dumnezeu. (…)

  Pentru acest motiv, cultivarea pământului este o lucrare bună pentru copii şi tineri. Ea îi aduce într-un contact direct cu natura, iar natura, cu Dumnezeu. Copilului sau tânărului nervos, le va fi în mod deosebit de folos. În studiul naturii el găseşte sănătate şi fericire, iar impresiile făcute nu vor dispărea din mintea sa, pentru că sunt asociate cu obiecte care se află continuu înaintea ochilor lui. În lumea naturală, Dumnezeu a aşezat în mâinile fiilor oamenilor cheia cu care să deschidă comoara Cuvântului Său. Lucrurile nevăzute sunt ilustrate prin ceea ce se vede – înţelepciunea divină, adevărul veşnic, harul infinit sunt înţelese prin lucrurile pe care le-a făcut Dumnezeu. (…) Dumnezeu a făcut această lume minunată, pentru că El Se bucură de fericirea noastră. (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, pp. 186-188)

  Ca să fie sănătoşi, plini de voie bună şi de vitalitate şi să aibă mintea şi muşchii bine dezvoltaţi, tinerii şi copiii trebuie să stea mult timp în aer liber şi să aibă un program echilibrat de activitate şi de recreaţie. (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 83)

  Adevărata fericire nu se află în îngăduirea mândriei şi a luxului, ci în comuniunea cu Dumnezeu prin lumea creată de El. (Patriarhi şi profeţi, p. 49)

  Sănătate și fericire în activitatea în aer liber - 2018. În lumea naturală, Dumnezeu a aşezat în mâinile fiilor oamenilor cheia cu care să deschidă comoara Cuvântului Său. Lucrurile nevăzute sunt ilustrate prin ceea ce se vede - înţelepciunea divină, adevărul veşnic, harul infinit sunt înţelese prin lucrurile pe care le-a făcut Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...