Articolul precedentPinguinii și lecția despre sacrificiu
  Articolul următorFalsul proroc

  Să păstrăm în bună stare mașinăria vie

  Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

  Folosirea corectă a corpului nostru este cea mai valoroasă lecţie pe care o putem învăţa. Noi nu trebuie să lucrăm doar cu creierul şi atât sau să facem doar exerciţii fizice şi atât; noi trebuie să folosim cel mai bine diferitele părţi care compun maşinăria umană – creierul, oasele, muşchii, capul şi mintea. (Youth’s Instructor, 31 martie 1898)

  Folosirea corectă a fiinţei noastre cuprinde întreg circuitul obligaţiilor care ne revin faţă de Dumnezeu şi faţă de lume. Apoi, trebuie să folosim puterile fizice în mod proporţional cu puterile intelectuale. Calitatea fiecărei fapte este determinată de motivele care au stat la baza ei, iar dacă motivele nu sunt înalte, curate şi neegoiste, mintea şi caracterul nu vor ajunge niciodată echilibrate. (…)

  Voi sunteţi ai Domnului pentru că El v-a creat. Voi sunteţi ai Lui prin răscumpărare, pentru că El Şi-a dat viaţa pentru vol. (…) Păstraţi consecvent fiecare părticică a maşinăriei vii, ca s-o folosiţi pentru Dumnezeu. Păstraţi-o pentru El. Sănătatea voastră depinde de corecta folosire a corpului vostru. Nu folosiţi greşit nicio parte din puterile fizice, mintale sau morale, care v-au fost date de Dumnezeu. Toate obiceiurile voastre trebuie să fie aduse sub controlul minţii, iar aceasta, la rândul ei, să fie pusă sub controlul lui Dumnezeu.

  Dacă vor să crească până la statura deplină a lui Isus Hristos, tinerii trebuie să se comporte în mod inteligent cu ei înşişi. (…) Obiceiurile nesănătoase de orice fel – culcarea la ore târzii noaptea, rămânerea până târziu dimineaţa în pat sau obiceiul de a mânca repede – trebuie să fie biruite. Mestecaţi bine. Să nu existe mâncat în grabă. Camera să fie bine aerisită zi şi noapte şi să se facă o muncă fizică folositoare. (…) Prin folosirea cuvenită a puterilor noastre la deplina lor capacitate şi în modul cel mai util, păstrând sănătos fiecare organ al corpului, astfel ca mintea, tendoanele şi muşchii să lucreze în mod armonios, putem face cea mai valoroasă lucrare pentru Dumnezeu. (Youth’s Instructor, 7 aprilie 1898)

  Să păstrăm în bună stare mașinăria vie - 2018. Păstraţi consecvent fiecare părticică a maşinăriei vii, ca s-o folosiţi pentru Dumnezeu. Păstraţi-o pentru El. Sănătatea voastră depinde de corecta folosire a corpului vostru. Nu folosiţi greşit nicio parte din puterile fizice, mintale sau morale, care v-au fost date de Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...