Articolul precedentEu sunt cu tine…
  Articolul următorAsa

  Daniel a fost binecuvântat pentru că a ales ce a fost mai bun

  După cele zece zile, ei erau mai bine la faţă şi mai graşi decât toţi tinerii care mâncau din bucatele împăratului. (Daniel 1:15)

  Tinerii trebuie să stea într-o poziţie în care inimile lor să fie în totul ale lui Dumnezeu, în care să-L onoreze pe Dumnezeu cu toată puterea lor. Dumnezeu îi va onora atunci, dându-le cunoştinţă şi înţelepciune. Aşa a făcut Daniel la curtea Babilonului, rămânând credincios principiilor în mijlocul corupţiei şi al păgânismului. „Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul (Daniel 1:8). (Youth’s Instructor, 25 octombrie 1894)

  Daniel şi tovarăşii săi nu ştiau care avea să fie rezultatul hotărârii lor. Nu ştiau, dar ar fi putut să-i coste viaţa. Însă ei s-au hotărât să meargă pe drumul cel drept al unei stricte cumpătări, chiar şi atunci când se aflau la curtea stricată a Babilonului. (Youth’s Instructor, 18 august 1898)

  Prin exemplul lui Daniel şi al tovarăşilor lui în Babilon, noi vedem că este imposibil să atingi standardul pe care Domnul doreşte să-l atingă copiii Săi, în timp ce practici un fel de religie uşoară, comodă, care neglijează principiile şi este determinată de împrejurări. Tinerii care doresc să-l slujească Dumnezeului cerului nu pot să se angajeze în distracţii lumeşti, să mănânce delicatese ce moleşesc, să bea băuturile tari pe care li le pun înainte oamenii onoraţi sau bogaţi ai lumii, pe care se tem să nu-i ofenseze dacă le refuză acest favor. Ei pot gândi că au fost onoraţi în mod deosebit şi că politeţea cere să primeşti favorurile oferite, dar credincioşia faţă de Dumnezeu trebuie să aibă prioritate şi, pentru creştin, teama de a nu-L ofensa pe Dumnezeul cerului trebuie să primeze. Împăratul Babilonului considera că le făcea mari favoruri lui Daniel şi tovarăşilor lui, dar ei aveau un mai mare respect pentru poruncile lui Dumnezeu decât pentru favoarea împăratului. (…) Dumnezeu l-a onorat pe Daniel şi îl va onora pe orice tânăr care calcă pe urmele lui Daniel în a-L onora pe Dumnezeu. (Youth’s Instructor, 25 octombrie 1894)

  Daniel a fost binecuvântat pentru că a ales ce a fost mai bun - 2018. Tinerii care doresc să-l slujească Dumnezeului cerului nu pot să se angajeze în distracţii lumeşti, să mănânce delicatese ce moleşesc, să bea băuturile tari pe care li le pun înainte oamenii onoraţi sau bogaţi ai lumii, pe care se tem să nu-i ofenseze dacă le refuză acest favor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...