Articolul precedentBriceagul multifuncțional
  Articolul următorBaeșa

  Alegem să-I fim plăcuți lui Dumnezeu, nu nouă înșine

  Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-l este plăcut. (Ioan 8:29)

  Dacă ar fi ales să facă astfel, El (Hristos) ar fi putut să-Şi petreacă zilele într-o lume creată de El, în comoditate şi belşug, pretinzând pentru El toate plăcerile şi bucuriile pe care lumea I le putea da. Dar El nu S-a preocupat de propria viaţă comodă. El n-a trăit ca să-Şi placă Sieşi, ci pentru a face bine şi a-Şi revărsa binecuvântările Sale asupra altora. (Mărturii, vol. 3, p. 18) Nu există niciun ajutor pentru bărbatul, femeia sau copilul care nu aud şi nu ascultă de vocea datoriei, căci vocea datoriei este vocea lui Dumnezeu. Ochii, urechile şi inima vor deveni neimpresionabile, dacă oamenii nu vor să asculte sfatul divin şi aleg calea care le place lor cel mai mult. (Manuscript 22,1987)

  Acela care părăseşte locul pe care i l-a desemnat Dumnezeu, pentru a face pe placul înclinaţiilor sale şi a acţiona după propriul plan, va fi dezamăgit, pentru că a ales drumul propriu, în loc să aleagă calea lui Dumnezeu. (…)

  Tatăl nostru ceresc este Conducătorul nostru şi noi trebuie să ne supunem disciplinei Lui. Noi suntem membri ai familiei Lui. El are drept la slujirea noastră. (…) Noi nu trebuie să căutăm să avem propria noastră cale, ci calea lui Dumnezeu şi voinţa lui Dumnezeu. (…) Oamenii suferă mult, pentru că merg alături de calea pe care Dumnezeu a ales-o pentru ei. Ei merg în lumina focului pe care ei înşişi l-au aprins, iar urmarea sigură este suferinţă, nelinişte şi durere, pe care ar fi putut să le evite dacă şi-ar fi supus voia lor lui Dumnezeu. (…) Oricare ar fi calea pe care Dumnezeu a ales-o pentru noi, orice cărare ar fi rânduit El pentru picioarele noastre, aceea este singura cale sigură. (…) Cu ochii credinţei, cu o supunere copilărească asemenea unor copilaşi ascultători, noi trebuie să privim la Dumnezeu, să urmăm călăuzirea Lui şi greutăţile vor dispărea. Făgăduinţa este: „Eu te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi” (Psalmii 32:38). (Letter 120,1900)

  Alegem să-I fim plăcuți lui Dumnezeu, nu nouă înșine - 2018. Oricare ar fi calea pe care Dumnezeu a ales-o pentru noi, orice cărare ar fi rânduit El pentru picioarele noastre, aceea este singura cale sigură. Cu ochii credinţei, cu o supunere copilărească asemenea unor copilaşi ascultători, noi trebuie să privim la Dumnezeu, să urmăm călăuzirea Lui şi greutăţile vor dispărea.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...