Articolul precedentPrea sigur…
  Articolul următorZimri

  Recreerea care are ca rezultat bucurie

  Atunci toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău. (Psalmii 5:11)

  Vrăjmaşul neprihănirii are tot felul de plăceri pregătite pentru tinerii din toate straturile sociale şi ele nu sunt prezente numai în oraşele aglomerate, ci în fiecare loc locuit de fiinţe omeneşti. Lui Satana îi place să-i câştige pe tineri în rândurile lui, ca ostaşi. Arhivrăjmaşul ştie bine cu ce material are de-a face şi şi-a pus la lucru toată inteligenţa sa infernală pentru a născoci obiceiuri şi plăceri pentru tineri, cu care să înstrăineze sentimentele lor de Isus Hristos. Diferitele jocuri de societate au fost ruina miilor şi zecilor de mii care, dacă n-ar fi fost aceste atracţii, ar fi fost copii ascultători, respectuoşi faţă de părinţii lor, drepţi, curaţi şi nobili în aspiraţiile şi în caracterul lor. (Youth’s Instructor, 5 ianuarie 1887)

  Ar veni oare Domnul Hristos în mijlocul mulţimii absorbite de jocurile şi plăcerile sale frivole, s-ar auzi oare melodia solemnă a vocii Lui în binecuvântare, spunând: „Pacea să fie peste casa aceasta”? Cum ar privi Mântuitorul lumii aceste scene de distracţii şi nebunii? (Reviewand Herald, 13 octombrie 1874)

  Mândria şi ambiţia nu sunt niciodată satisfăcute, dar aceia care sunt cu adevărat înţelepţi vor găsi o plăcere consistentă şi înălţătoare în izvoarele de bucurie pe care Dumnezeu le-a pus la îndemâna tuturor. (Patriarhi şi profeţi, p. 50)

  Este privilegiul şi datoria creştinilor să caute să-şi reîmprospăteze spiritul şi să-şi învigoreze corpul cu forme de recreere nevinovate, cu scopul de a-şi folosi energiile fizice şi intelectuale spre slava lui Dumnezeu. Recreerea noastră nu trebuie să fie în scene de veselie fără inimă, absurde, prosteşti. Noi putem conduce lucrurile în aşa fel, încât să fie binefăcătoare, să-i înalţe pe aceia cu care ne asociem şi să ne califice mai bine pe noi, ca şi pe ei, pentru a ne îndeplini mai cu succes îndatoririle care ne revin în calitate de creştini. (…) Religia lui Hristos este voioasă şi înălţătoare în influenţa ei. (Solii către tineret, p. 364)

  Recreerea care are ca rezultat bucurie - 2018. Recreerea noastră nu trebuie să fie în scene de veselie fără inimă, absurde, prosteşti. Noi putem conduce lucrurile în aşa fel, încât să fie binefăcătoare, să-i înalţe pe aceia cu care ne asociem şi să ne califice mai bine pe noi, ca şi pe ei, pentru a ne îndeplini mai cu succes îndatoririle care ne revin în calitate de creştini.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...