Articolul precedentCu ce a greșit cucuveaua?
  Articolul următorOmri

  Cărți bune, care înnobilează mintea

  Ferice de cine citeşte… (Apocalipsa 1:3)

  Noi am făcut o practică din a citi cărţi instructive şi interesante, cu Biblia în cercul familiei, iar copiii noştri au fost întotdeauna fericiţi în timp ce îi întreţineam în acest mod. Astfel, noi am prevenit dorinţa lor neliniştită de a fi afară, în stradă, cu prieteni mai tineri şi, în acelaşi timp, le-am cultivat gustul pentru o lectură temeinică. (…) Spiritul Profetic (seria Conflictul veacurilor) trebuie să se afle în fiecare familie şi trebuie citit cu glas tare în cercul familiei. (…) Mărturiile conţin instrucţiuni care vin în întâmpinarea nevoilor tuturor, atât ale părinţilor, cât şi ale copiilor. Dacă vor fi citite cu glas tare întregii familii, copiii ca şi părinţii vor beneficia de sfaturi, avertizări şi mustrări. (…) Timpul să fie devotat citirii Scripturilor şi altor cărţi interesante, care vorîmpărţi cunoştinţe şi care vor inocula principii drepte. Cel care poate citi cel mai bine să fie ales să citească cu glas tare, în timp ce ceilalţi membri ai familiei sunt angajaţi în ocupaţii folositoare. Astfel, aceste seri în cămin pot fi făcute atât plăcute, cât şi profitabile. (Reviewand Herald, 26 decembrie 1882)

  Copiii au nevoie de o lectură potrivită, care să le aducă plăcere şi re-creere şi nu demoralizarea minţii sau istovirea trupului. (Review and Herald, 11 decembrie1879)

  Majoritatea copiilor şi a tinerilor vor să aibă material de citit şi, dacă nu alege cineva pentru ei, atunci vor alege ei înşişi. Ei pot găsi pretutindeni cărţi de o calitate distrugătoare şi, în curând, vor ajunge să iubească o astfel de lectură, dar, dacă li se dau cărţi bune, vor ajunge să-şi cultive gustul pentru o astfel de lectură. (Review and Herald, 11 decembrie 1879)

  Practicând obiceiul de a face doar ce este bine, se va crea un dezgust în inimă pentru ceea ce este josnic, de factură ieftină şi destrăbălată. (Youth’s Instructor, 18 ianuarie 1894)

  Lectura sănătoasă va fi pentru minte ceea ce este hrana sănătoasă pentru corp. În acest fel veţi deveni tari ca să vă puteţi împotrivi ispitelor, să vă formaţi obiceiuri corecte şi să acţionaţi de pe poziţia unor principii bune. (Review and Herald, 26 decembrie 1882)

  Cărți bune, care înnobilează mintea - 2018. Majoritatea copiilor şi a tinerilor vor să aibă material de citit şi, dacă nu alege cineva pentru ei, atunci vor alege ei înşişi. Ei pot găsi pretutindeni cărţi de o calitate distrugătoare şi, în curând, vor ajunge să iubească o astfel de lectură, dar, dacă li se dau cărţi bune, vor ajunge să-şi cultive gustul pentru o astfel de lectură.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...