Articolul precedent„Deșteaptă-te, române!”
  Articolul următorIzabela

  O muzică bună, care să fie o binecuvântare

  Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui. (Psalmii 100:2)

  Cântaţi în familie cântece plăcute şi sfinte şi atunci vor fi mai puţine cuvinte urâte şi mai multă veselie, speranţă şi bucurie. Ca parte a serviciului religios, cântarea este un act de închinare în aceeaşi măsură ca rugăciunea. Multe cântări sunt cu adevărat o rugăciune. (Educaţie, p. 168)

  Sunt alarmată să văd pretutindeni frivolitatea tinerilor şi a tinerelor care pretind a crede adevărul. (…) Au urechea ascuţită pentru muzică şi Satana ştie ce să stimuleze pentru a anima, captiva şi fermeca mintea, astfel încât Domnul Hristos să nu fie dorit. Lipseşte dorul spiritual al sufletului după cunoaşterea lui Dumnezeu şi după creşterea în har. Mi-a fost arătat că tinerii trebuie să adopte o poziţie mai înaltă şi să facă din Cuvântul lui Dumnezeu sfătuitorul şi călăuza lor. Asupra tinerilor stau responsabilităţi solemne, pe care ei le tratează cu uşurinţă. Introducerea muzicii în casele lor, în loc să-i conducă la sfinţenie şi spiritualitate, a constituit mijlocul prin care mintea le-a fost distrasă de la adevăr. Cântecele frivole şi muzica la modă a zilei par potrivite pentru gusturile lor. Muzica le-a răpit timpul care ar fi trebuit să fie dedicat rugăciunii. Atunci când nu se face abuz de ea, muzica este o mare binecuvântare, dar, când este greşit folosită, este un blestem teribil. (Mărturii, vol. 1, p. 496-497)

  La ce foloseşte faptul că aţi fost educaţi şi instruiţi în arta muzicii, dacă n-aţi învăţat niciodată un cântec nou? Cât valorează această instruire, dacă n-aţi fost instruiţi cum trebuie pentru a fi membri ai familiei lui Dumnezeu, fii şi fiice, copii ai Săi? (Youth’s Instructor, 3 august 1893)

  Niciun om în care locuieşte Mântuitorul nu-L va dezonora înaintea altora, cântând la diferite instrumente muzicale melodii care abat mintea de la Dumnezeul cerului şi o îndreaptă spre lucruri uşuratice şi mărunte. (Mărturii, vol. 1, p. 510)

  Muzica a fost făcută să slujească unor scopuri sfinte, care să înalţe gândurile către ce este curat, nobil şi înălţător şi să trezească în suflet devoţiune şi recunoştinţă faţă de Dumnezeu. (Soliipentru tineret, p. 293)

  În timp ce armata de lucrători ai Domnului cântă aici cântece de laudă, corul de sus li alătură în aducerea de mulţumiri, aducând laude lui Dumnezeu şi Fiului Său. (Mărturii, vol. 7, p. 17)

  O muzică bună, care să fie o binecuvântare - 2018. Mi-a fost arătat că tinerii trebuie să adopte o poziţie mai înaltă şi să facă din Cuvântul lui Dumnezeu sfătuitorul şi călăuza lor. Asupra tinerilor stau responsabilităţi solemne, pe care ei le tratează cu uşurinţă. Introducerea muzicii în casele lor, în loc să-i conducă la sfinţenie şi spiritualitate, a constituit mijlocul prin care mintea le-a fost distrasă de la adevăr.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...