Articolul precedentÎnvață din natură
  Articolul următorAhab

  Sfinți în toată purtarea voastră

  Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi in toată purtarea voastră. (1 Petru 1:15)

  Acolo unde inima este curăţită şi purificată, adusă într-o stare potrivită pentru ca Duhul Sfânt să locuiască în ea, limba va fi sfinţită pentru slava lui Dumnezeu. Voi puteţi să vă înconjuraţi sufletele cu o atmosferă care să fie ca o adiere din Edenul ceresc. Deschideţi-vă inima pentru Domnul Isus! Păziţi-vă limba! Nu o lăsaţi să alerge la voia întâmplării, în glume şi cuvinte de batjocură. Acestea sunt semne că inima are nevoie să fie curăţită de stricăciunea ei. (…)

  Cuvintele noastre arată starea inimii, iar, fie că oamenii vorbesc mai mult sau mai puţin, cuvintele lor exprimă felul în care gândesc. Caracterul unui om poate să fie apreciat în mod just după felul în care vorbeşte sau după cuvintele lui. Cuvintele sănătoase, pline de încredere, au un sunet drept, plăcut în ele.

  Educaţi-vă pentru a avea o înfăţişare plăcută şi a aduce tot farmecul şi muzicalitatea posibilă în vocea voastră.

  Vocea şi limba sunt daruri de la Dumnezeu şi, dacă sunt folosite cum trebuie, ele sunt o putere pentru Dumnezeu. Cuvintele înseamnă foarte mult. Ele pot să exprime iubire, devoţiune, laudă, ca o muzică pentru Dumnezeu, sau ură şi răzbunare. Cuvintele descoperă sentimentele inimii. Ele pot fi un miros de la viaţă spre viaţă sau de la moarte spre moarte. Limba este o lume de binecuvântări sau o lume de nelegiuire.

  Unii sunt văzuţi ieşind din comuniunea lor zilnică cu Dumnezeu îmbrăcaţi cu blândeţea Domnului Hristos. Cuvintele lor nu sunt ca o grindină pustiitoare, care sfărâmă totul înaintea ei, ci, de pe buzele lor, ies cuvinte plăcute, dulci. Ei seamănă seminţele iubirii şi ale bunătăţii de-a lungul căii lor şi toate acestea fără să-şi dea seama, pentru că Hristos trăieşte in inima lor. Influenţa lor este simţită mai mult decât este văzută. (CBAZŞ, vol. 3, p. 1159)

  Din inimile şi de pe buzele care au fost sfinţite vor ieşi cuvinte amabile, binevoitoare şi pline de compasiune. (Letter 15,1892)

  Sfinți în toată purtarea voastră - 2018. Vocea şi limba sunt daruri de la Dumnezeu şi, dacă sunt folosite cum trebuie, ele sunt o putere pentru Dumnezeu. Cuvintele înseamnă foarte mult. Ele pot să exprime iubire, devoţiune, laudă, ca o muzică pentru Dumnezeu, sau ură şi răzbunare. Cuvintele descoperă sentimentele inimii.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!