Articolul precedentCere ajutorul indiferent în ce limbă
  Articolul următorIlie

  Să primim lumina trimisă de Dumnezeu

  Trimite lumina şi credincioşia Ta ca să mă călăuzească şi să mă ducă la muntele Tău cel sfânt şi la locaşurile Tale. (Psalmii 43:3)

  Domnul Isus Hristos a venit aici, în lumea noastră, plin de milă, de viaţă şi de lumină, gata să-i mântuiască pe aceia care vor veni la El. Dar El nu poate salva pe nimeni împotriva voinţei sale. Dumnezeu nu forţează conştiinţa. El nu torturează trupul ca să-i oblige pe oameni să asculte de Legea Sa. Acesta este modul de lucru al lui Satana. (…)

  Domnul a făcut clar faptul că El îi oferă păcătosului privilegiul de a conlucra cu Dumnezeu. El îi dă lumină şi îi furnizează dovezi cu privire la adevăr. Îi face clar care sunt cerinţele lui Dumnezeu, dar îl lasă pe păcătos să hotărască dacă acceptă adevărul sau nu şi dacă vrea să primească har şi putere, prin care să poată îndeplini fiecare cerinţă şi să găsească odihnă în a-l sluji de bunăvoie lui Isus Hristos, care a plătit preţul răscumpărării sale. Dacă păcătosul ezită şi nu apreciază aşa cum ar trebui lumina care a ajuns la el şi a trezit emoţii în sufletul său şi refuză să asculte de Dumnezeu, lumina începe să se retragă, să aibă din ce în ce mai puţină putere şi, în final, va dispărea din faţa lui. Aceia care nu apreciază primele raze de lumină nu vor asculta nici de dovezile mai hotărâte ale adevărului. Dacă apelurile blânde ale lui Dumnezeu nu vor găsi un răspuns în inima păcătosului, atunci prima impresie făcută asupra minţii îşi pierde importanţa şi, în final, el este lăsat în întuneric. Invitaţia este plină de iubire. Lumina este tot atât de strălucitoare şi atunci când este refuzată ca atunci când a luminat pentru prima dată sufletul său; dar, prin respingerea luminii, sufletul devine plin de întuneric şi nu îşi mai dă seama de primejdia de a dispreţui lumina. Unui astfel de suflet, Hristos îi spune: „Lumina mai este puţină vreme în mijlocul vostru” (Ioan 12:35).

  Astăzi faceţi-vă sigure chemarea şi alegerea voastră! Petru ne dă un exemplar din cea mai bună poliţă de asigurare pe viaţă din lume. El spune:

  „Harul şi pacea să vă fie înmulţite… Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia” (1 Petru 1:2,3). (Youth’s Instructor, 7 decembrie 1893)

  Să primim lumina trimisă de Dumnezeu - 2018. Domnul Isus Hristos a venit aici, în lumea noastră, plin de milă, de viaţă şi de lumină, gata să-i mântuiască pe aceia care vor veni la El. Dar El nu poate salva pe nimeni împotriva voinţei sale. Dumnezeu nu forţează conştiinţa. El nu torturează trupul ca să-i oblige pe oameni să asculte de Legea Sa. Acesta este modul de lucru al lui Satana.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...