Articolul precedentDoar cuvinte
  Articolul următorCereri care au schimbat o viață!

  Înțelepciune divină

  Căci înţelepciunea preţuieşte mai mult decât mărgăritarele şi niciun lucru de preţ nu se poate asemui cu ea. (Proverbele 8:11)

  Dacă Adam şi Eva nu s-ar fi atins niciodată de pomul oprit, Domnul le-ar fi dat cunoştinţe, cunoştinţe ce nu comportau niciun blestem al păcatului, o cunoaştere care le-ar fi adus bucuria veşnică. Singura cunoaştere pe care ei au câştigat-o prin neascultare a fost cunoaşterea păcatului şi a consecinţelor Iul. (…)

  Veac după veac, curiozitatea i-a condus pe oameni să caute pomul cunoştinţei şi, adesea, ei au impresia că pot culege fructul cel mai important când, la fel ca Solomon, în cercetările lui, găsesc totul ca fiind deşertăciune şi nimicnicie în comparaţie cu acea ştiinţă a adevăratei sfinţenii, care le va deschide porţile cetăţii lui Dumnezeu. Ambiţia omenească a căutat acel fel de cunoaştere care să-i aducă slavă, înălţare de sine şi supremaţie. Aşa a lucrat Satana cu Adam şi Eva, până când restricţiile lui Dumnezeu au fost date la o parte şi a început educaţia lor sub mâna tatălui minciunii pentru ca ei să poată avea cunoaşterea pe care Dumnezeu le-o refuzase. (CBAZŞ, vol. 1, p. 1083)

  Adevărata înţelepciune este o comoară tot atât de dăinuitoare ca veşnicia. Mulţi dintre aşa-numiţii oameni înţelepţi ai lumii sunt înţelepţi numai în propria lor estimare. Mulţumiţi cu dobândirea de înţelepciune omenească, ei n-au intrat niciodată în grădina lui Dumnezeu pentru a face cunoştinţă cu comorile cunoştinţei cuprinse în Cuvântul Său cel sfânt. Presupunând că sunt înţelepţi, ei sunt ignoranţi în ce priveşte acea înţelepciune pe care trebuie să o aibă toţi cei ce vor să aibă viaţa veşnică. (…) Cel neînvăţat, dacă îi cunoaşte pe Dumnezeu şi pe Isus Hristos, are o înţelepciune mult mai durabilă decât aceea pe care o are omul cel mai învăţat care dispreţuieşte instrucţiunile lui Dumnezeu. (CBAZŞ, vol. 3, p. 1156)

  Înţelepciunea divină trebuie să fie o candelă pentru picioarele tale. (…) Tot ce poate fi zdruncinat va fi zdruncinat, dar, dacă eşti înrădăcinat şi bine întemeiat în adevăr, vei rămâne cu acele lucruri care nu pot fi zdruncinate. (Youth’s Instructor, 2 februariel 893)

  Înțelepciune divină - 2018. Cel neînvăţat, dacă îi cunoaşte pe Dumnezeu şi pe Isus Hristos, are o înţelepciune mult mai durabilă decât aceea pe care o are omul cel mai învăţat care dispreţuieşte instrucţiunile lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...