Articolul precedentPrețul neascultarii
  Articolul următorObadia

  Adevărata frumusețe

  Fie peste noi bunăvoinţa Domnului, Dumnezeului nostru. (Psalmii 90:17)

  Există o tendinţă naturală ca toţi să fie mai degrabă sentimentali decât practici. Având în vedere acest fapt, este important ca părinţii, în educaţia pe care le-o dau copiilor lor, să le îndrepte mintea şi să îi înveţe să iubească adevărul, datoria şi lepădarea de sine şi să aibă o independenţa nobilă, care să le dea posibilitatea să aleagă ce este bine dacă cei mai mulţi aleg răul.

  Dacă îşi păstrează o constituţie sănătoasă şi un temperament prietenos, ei vor avea adevărata frumuseţe pe care o pot purta cu o amabilitate divină. Şi unii ca aceştia nu vor avea nevoie să se împodobească cu lucruri artificiale, pentru că acestea sunt întotdeauna expresia lipsei podoabei lăuntrice a adevăratei noastre valori. Un caracter frumos este o valoare înaintea lui Dumnezeu. O astfel de frumuseţe va atrage, dar nu va înşela. Un astfel de farmec are un colorit viu, care nu se şterg niciodată.

  Religia curată a Domnului Isus cere de la urmaşii Săi simplitatea frumuseţii naturale şi strălucirea rafinamentului natural şi al unei curăţii înalte, şi nu sclipiri artificiale şi false. (Îndrumarea copilului, p. 424)

  Există o podoabă care nu va pieri niciodată, care va promova în această viaţă fericirea tuturor celor din jurul nostru şi va străluci cu o strălucire vie în veşnicie. Este podoaba unui spirit blând şi smerit. O, cât de mică valoare au aurul, pietrele preţioase sau o îmbrăcăminte costisitoare în comparaţie cu frumuseţea Domnului Hristos! Frumuseţea naturală constă în simetrie, sau în proporţia armonioasă a părţilor, fiecare din ele în raport cu celelalte, dar frumuseţea spirituală constă în armonia şi asemănarea sufletelor noastre cu Isus. Aceasta îl va face pe cel care are un astfel de suflet să fie mai preţios decât aurul scump, mai preţios decât aurul curat din Ofir. Farmecul Domnului Hristos este într-adevăr o podoabă nepreţuită, care îl înalţă şi îl înnobilează pe posesorul lui şi reflectă razele de slavă asupra altora, atrăgându-i şi pe ei la Izvorul luminii şi al binecuvântării. (Îndrumarea copilului, p. 423-424)

  Adevărata frumusețe - 2018. Există o podoabă care nu va pieri niciodată, care va promova în această viaţă fericirea tuturor celor din jurul nostru şi va străluci cu o strălucire vie în veşnicie. Este podoaba unui spirit blând şi smerit. O, cât de mică valoare au aurul, pietrele preţioase sau o îmbrăcăminte costisitoare în comparaţie cu frumuseţea Domnului Hristos!
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...