Articolul precedentPrețul neascultarii
  Articolul următorObadia

  Adevărata frumusețe

  Fie peste noi bunăvoinţa Domnului, Dumnezeului nostru. (Psalmii 90:17)

  Există o tendinţă naturală ca toţi să fie mai degrabă sentimentali decât practici. Având în vedere acest fapt, este important ca părinţii, în educaţia pe care le-o dau copiilor lor, să le îndrepte mintea şi să îi înveţe să iubească adevărul, datoria şi lepădarea de sine şi să aibă o independenţa nobilă, care să le dea posibilitatea să aleagă ce este bine dacă cei mai mulţi aleg răul.

  Dacă îşi păstrează o constituţie sănătoasă şi un temperament prietenos, ei vor avea adevărata frumuseţe pe care o pot purta cu o amabilitate divină. Şi unii ca aceştia nu vor avea nevoie să se împodobească cu lucruri artificiale, pentru că acestea sunt întotdeauna expresia lipsei podoabei lăuntrice a adevăratei noastre valori. Un caracter frumos este o valoare înaintea lui Dumnezeu. O astfel de frumuseţe va atrage, dar nu va înşela. Un astfel de farmec are un colorit viu, care nu se şterg niciodată.

  Religia curată a Domnului Isus cere de la urmaşii Săi simplitatea frumuseţii naturale şi strălucirea rafinamentului natural şi al unei curăţii înalte, şi nu sclipiri artificiale şi false. (Îndrumarea copilului, p. 424)

  Există o podoabă care nu va pieri niciodată, care va promova în această viaţă fericirea tuturor celor din jurul nostru şi va străluci cu o strălucire vie în veşnicie. Este podoaba unui spirit blând şi smerit. O, cât de mică valoare au aurul, pietrele preţioase sau o îmbrăcăminte costisitoare în comparaţie cu frumuseţea Domnului Hristos! Frumuseţea naturală constă în simetrie, sau în proporţia armonioasă a părţilor, fiecare din ele în raport cu celelalte, dar frumuseţea spirituală constă în armonia şi asemănarea sufletelor noastre cu Isus. Aceasta îl va face pe cel care are un astfel de suflet să fie mai preţios decât aurul scump, mai preţios decât aurul curat din Ofir. Farmecul Domnului Hristos este într-adevăr o podoabă nepreţuită, care îl înalţă şi îl înnobilează pe posesorul lui şi reflectă razele de slavă asupra altora, atrăgându-i şi pe ei la Izvorul luminii şi al binecuvântării. (Îndrumarea copilului, p. 423-424)

  Adevărata frumusețe - 2018. Există o podoabă care nu va pieri niciodată, care va promova în această viaţă fericirea tuturor celor din jurul nostru şi va străluci cu o strălucire vie în veşnicie. Este podoaba unui spirit blând şi smerit. O, cât de mică valoare au aurul, pietrele preţioase sau o îmbrăcăminte costisitoare în comparaţie cu frumuseţea Domnului Hristos!
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...