Articolul precedentAtenție, șarpe veninos!
  Articolul următorMica

  Cinstea

  Căci căutăm să lucrăm cinstit nu numai înaintea Domnului, ci şi înaintea oamenilor. (2 Corinteni 8:21)

  În toate tranzacţiile de afaceri, noi trebuie să lăsăm ca lumina să strălucească în mod categoric. Nu trebuie să existe vreo practică înşelătoare. Totul trebuie făcut în cea mai strictă integritate. Mai bine să fii dispus să pierzi ceva din punct de vedere financiar decât să câştigi câţiva bani în plus prin practici necinstite. Printr-un comportament cinstit, nu vom pierde în final nimic. Noi trebuie să trăim Legea lui Dumnezeu în lumea noastră şi să ne desăvârşim un caracter după modelul divin. Toate afacerile, cu cei de aceeaşi credinţă sau cu cei necredincioşi, trebuie să fie încheiate pe principii corecte, fără pată. Totul trebuie văzut în lumina Legii lui Dumnezeu, totul trebuie făcut fără înşelătorie, fără duplicitate, fără niciun fel de viclenie. (CBAZŞ, vol. 3, p. 1158)

  Pentru o manta babiloniană şi pentru o nenorocită comoară de aur şi argint, Acan a consimţit să se vândă celui rău, să aducă asupra sufletului său blestemul lui Dumnezeu şi să-şi piardă dreptul la o bogată posesiune în Canaan şi întreaga perspectivă a viitorului, moştenirea veşnică pe noul pământ. Ce preţ îngrozitor a plătit pentru câştigul său necinstit! (Signs of the Times, 5 mai 1881)

  Procedează în mod cinstit şi după dreptate în această lume rea! Unii vor fi cinstiţi doar atunci când văd că cinstea nu pune în pericol interesele lor pământeşti, dar toţi aceia care acţionează după acest principiu vor avea numele şterse din cartea vieţii.

  Trebuie să cultivăm practicarea cu stricteţe a cinstei. Noi nu putem trece prin această lume decât o singură dată, nu ne mai putem întoarce pentru a îndrepta vreo greşeală făcută, de aceea fiecare mişcare trebuie făcută cu o temere sfântă şi cu atentă chibzuinţă.

  Când Dumnezeu îşi strânge nestematele Lui, cei drepţi, cei cinstiţi, cei sinceri vor fi aleşii Săi, comoara Sa. Îngerii le pregătesc coroane şi lumina de la tronul lui Dumnezeu va fi reflectată în toată splendoarea ei de aceste diademe împodobite cu nestemate. (Review and Herald, 29 decembrie 1896)

  Cinstea - 2018. Trebuie să cultivăm practicarea cu stricteţe a cinstei. Noi nu putem trece prin această lume decât o singură dată, nu ne mai putem întoarce pentru a îndrepta vreo greşeală făcută, de aceea fiecare mişcare trebuie făcută cu o temere sfântă şi cu atentă chibzuinţă.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...