Articolul precedentCe a fost sau ce este
  Articolul următorSunamita

  Simțământul prezenței lui Dumnezeu izgonește teama

  Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. (Iosua 1:9)

  Numai simţământul prezenţei lui Dumnezeu poate izgoni teama care i-ar face viaţa o povară copilului timid. El să-şi întipărească în minte făgăduinţa: „îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie” (Psalmii 34:7). Să citească acea minunată istorie despre Elisei în cetatea de munte, despre cordonul puternic de îngeri cereşti aflat între el şi oştirea vrăjmaşilor săi înarmaţi. Să citească cum i s-a arătat îngerul lui Dumnezeu lui Petru, când era în închisoare, condamnat la moarte; cum îngerul l-a trecut pe slujitorul lui Dumnezeu de străjerii înarmaţi, de uşile masive şi de poarta mare defier, cu zăvoarele şi drugii ei, şi l-a condus afară cu bine. Să citească cele întâmplate pe mare, când întemniţatul Pavel, în drum spre locul judecării şi executării sale, le-a adresat ostaşilor şi marinarilor, azvârliţi încoace şi încolo de furtună şi istoviţi de muncă, veghere şi post îndelungat, aceste minunate cuvinte de curaj şi speranţă: „Fiţi cu voie bună, pentru că niciunul din noi nu va pieri… Un înger al Dumnezeului al căruia sunt eu şi căruia îi slujesc mi s-a arătat azi-noapte şi mi-a zis: «Nu te teme, Pavele, tu trebuie să stai înaintea cezarului şi iată că Dumnezeu ţi-a dăruit pe toţi cei ce merg cu corabia împreună cu tine.»” Având credinţă în această făgăduinţă, Pavel i-a asigurat pe tovarăşii săi: „Nu vi se va pierde niciun păr din cap.” Şi aşa s-a întâmplat. Pentru că a existat în corabia aceea un om prin care Dumnezeu putea lucra, au fost ocrotiţi toţi ostaşii şi marinarii păgâni şi „au ajuns toţi teferi la uscat” (Faptele 27:22-29,34,44).

  Cei lipsiţi de încredere în sine, cei care se retrag din faţa grijilor şi răspunderii din cauza nesiguranţei de sine să fie învăţaţi să se bazeze pe Dumnezeu. În felul acesta, mulţi care, altminteri, n-ar fi decât o nulitate în lumea aceasta, probabil doar o povară grea, vor putea spune împreună cu apostolul Pavel: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). (Educaţie, p. 255-256)

  Simțământul prezenței lui Dumnezeu izgonește teama - 2018. Cei lipsiţi de încredere în sine, cei care se retrag din faţa grijilor şi răspunderii din cauza nesiguranţei de sine să fie învăţaţi să se bazeze pe Dumnezeu. În felul acesta, mulţi care, altminteri, n-ar fi decât o nulitate în lumea aceasta, probabil doar o povară grea, vor putea spune împreună cu apostolul Pavel: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte”
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...