Articolul precedentDespre statistici
  Articolul următorIehu

  Umblarea în lumină aduce curaj

  Odinioară eraţi întuneric, dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. (Efeseni 5:8)

  Să „umblăm în lumină”. A umbla în lumină înseamnă să te schimbi, să pui la lucru gândirea, să exerciţi puterea voinţei, în efortul serios de a-L reprezenta pe Hristos prin frumuseţea caracterului. Înseamnă să îndepărtezi orice tristeţe. Nu trebuie să te mulţumeşti doar să declari: „Sunt un copil al lui Dumnezeu.” Priveşti tu la Hristos şi, privind, te schimbi după chipul Lui? A umbla în lumină înseamnă să înaintezi, să progresezi în realizări spirituale. Pavel declara: „Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit, dar…, uitând ce este în urma mea”, privind mereu la Model, merg „spre ce este înainte”. A umbla în lumină înseamnă să duci„o viaţă fără prihană”, să umbli„în calea Domnului”, să umbli„prin credinţă”, să umbli„cârmuit de Duhul”, să umbli „în adevăr”, să trăieşti „în dragoste”, să trăieşti „o viaţă nouă”. Ea înseamnă să-ţi duci „sfinţenia până la capăt, în frica de Dumnezeu”.

  Ce lucru teribil să întunecăm calea altora prin aducerea umbrei şi norilor asupra noastră! Fiecare să ia seama la el însuşi. Nu aruncaţi asupra altora defectele propriului caracter! (…) Vorbiţi despre lumină; umblaţi în lumină! „Dumnezeu e lumină şi în El nu este întuneric.” (…) Strângeţi în suflet curajul care poate veni numai de la Lumina lumii! (Letter 98,1902)

  Când lumina cerului străluceşte asupra instrumentului omenesc, înfăţişarea lui va exprima bucuria lăuntrică a Domnului. Absenţa lui Hristos din suflet îi face pe oameni trişti şi de o minte îndoielnică. Lipsa lui Hristos face înfăţişarea tristă şi viaţa, un pelerinaj plin de oftaturi. Bucuria este nota dominantă a Cuvântului lui Dumnezeu pentru toţi aceia care-l primesc. De ce? Pentru că ei au Lumina lumii. Lumina aduce fericire şi bucurie şi bucuria aceasta este exprimată în viaţă şi în caracter. (Manuscript 96,1898)

  Umblarea în lumină aduce curaj - 2018. Ce lucru teribil să întunecăm calea altora prin aducerea umbrei şi norilor asupra noastră! Fiecare să ia seama la el însuşi. Nu aruncaţi asupra altora defectele propriului caracter! Vorbiţi despre lumină; umblaţi în lumină! „Dumnezeu e lumină şi în El nu este întuneric.” Strângeţi în suflet curajul care poate veni numai de la Lumina lumii!
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...