Articolul precedentNumărul 13
  Articolul următorIoas

  Strângeți curaj din răceala altora

  Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. (Matei 24:12,13)

  „Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.”Chiar şi atmosfera este poluată de păcat.în curând, poporul lui Dumnezeu va fi supus probelor de foc şi o mare parte dintre aceia care astăzi par veritabili şi credincioşi se vor dovedi metal nepreţios. În loc să fie întăriţi şi oţeliţi de împotriviri, ameninţări şi abuz, ei vor trece cu laşitate de partea adversarilor. Făgăduinţa este: „Voi cinsti pe cine Mă cinsteşte.” (…)

  Deja judecăţile lui Dumnezeu s-au înmulţit pe pământ, după cum se vede în furtuni, în inundaţii, în uragane, în cutremure şi în diferite pericole pe mare şi pe uscat. Marele EU SUNT le vorbeşte acelora care au dat la o parte Legea Sa. Când mânia lui Dumnezeu se va revărsa asupra pământului, cine va putea sta în picioare? Acum este timpul ca poporul lui Dumnezeu să se arate credincios principiilor. Când religia lui Hristos este dispreţuită cel mai mult, când Legea Sa este desconsiderată cel mai tare, atunci zelul nostru trebuie să fie cel mai fierbinte şi curajul şi statornicia noastră, de neclintit. A sta în apărarea adevărului şi a neprihănirii când majoritatea ne abandonează, a purta bătăliile Domnului când campionii sunt puţini – aceasta va fi proba noastră. Acum trebuie să strângem căldură din răceala altora, curaj din laşitatea lor şi credincioşie din trădarea lor. (…)

  Căpetenia mântuirii noastre îşi va întări poporul pentru conflictul în care trebuie să se angajeze. (…)

  Acum este timpul să avem o legătură strânsă cu Dumnezeu, ca să putem fi ascunşi atunci când mânia Sa aprinsă se va revărsa asupra fiilor oamenilor. (Mărturii, vol. 5, p. 136-137)

  Toţi aceia care adună căldură din răceala altora, curaj din dezertarea lor şi credincioşie din trădarea lor vor triumfa odată cu solia îngerului al treilea. (Reviewand Herald, 8 iunie 1897)

  Strângeți curaj din răceala altora - 2018. A sta în apărarea adevărului şi a neprihănirii când majoritatea ne abandonează, a purta bătăliile Domnului când campionii sunt puţini - aceasta va fi proba noastră. Acum trebuie să strângem căldură din răceala altora, curaj din laşitatea lor şi credincioşie din trădarea lor.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...