Articolul precedentAjutor în război
  Articolul următorIotam – pasiune pentru succes

  Avem nevoie de mai mulți oameni ca Iosua și Caleb

  Caleb a potolit poporul care cârtea împotriva lui Moise. El a zis: „Haidem sâ ne suim şi sâ punem mâna pe ţară, căci vom fi biruitori!” (Numeri 13:30)

  Al treilea înger zboară prin mijlocul cerului, vestind poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus. Aceasta este lucrarea ce trebuie făcută în aceste zile din urmă. Solia nu pierde nimic din putere pe măsură ce înaintează în zbor. Ioan vede lucrarea crescând în putere, până când pământul întreg se umple de slava lui Dumnezeu. Solia: „Temeţi-vă de Dumnezeu şi daţi-l slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui” să fie transmisă cu voce tare. Fiinţele omeneşti trebuie să ducă mai departe lucrarea Domnului cu zel şi energie înteţite. În cămin, în şcoală şi în biserică, bărbaţi, femei şi tineri trebuie să se pregătească să dea lumii solia. (…) Acum, chiar acum, avem nevoie de oameni ca losua şi Caleb. Avem nevoie de tinere şi de tineri puternici, devotaţi şi cu sacrificiu de sine, care să iasă în faţă. (Letter 134,1901)

  Avem nevoie astăzi de oameni de o totală credincioşie, de bărbaţi care îl urmează pe Domnul, de bărbaţi care nu sunt dispuşi să tacă atunci când trebuie să vorbească, de bărbaţi tari ca oţelul când vine vorba despre principii, care nu caută să se dea în spectacol, ci care umblă smeriţi cu Dumnezeu, sunt răbdători, buni, îndatoritori, curtenitori, care înţeleg că ştiinţa rugăciunii este aceea de a exercita credinţa şi de a face fapte care să fie spre slava lui Dumnezeu şi spre binele poporului Său. (…) Pentru a-L urma pe Isus, este necesară o convertire totală la început şi o repetare a acestei convertiri în fiecare zi. (CBAZŞ, vol. 1, p. 1113)

  Credinţa în Dumnezeu a fost cea care i-a dat curaj lui Caleb, l-a apărat de teama de oameni şi l-a făcut în stare să stea curajos şi neclintit în apărarea dreptăţii. Prin sprijinirea pe puterea aceasta, pe Generalul puternic al oştirilor cerului, fiecare ostaş credincios al crucii poate primi tărie şi curaj pentru a birui obstacolele ce par de netrecut. (Review and Herald, 30 mai 1912)

  Avem nevoie de mai mulți oameni ca Iosua și Caleb - 2018. Credinţa în Dumnezeu a fost cea care i-a dat curaj lui Caleb, l-a apărat de teama de oameni şi l-a făcut în stare să stea curajos şi neclintit în apărarea dreptăţii. Prin sprijinirea pe puterea aceasta, pe Generalul puternic al oştirilor cerului, fiecare ostaş credincios al crucii poate primi tărie şi curaj pentru a birui obstacolele ce par de netrecut.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...