Articolul precedent„Cea mai mare săptămână din istorie”
  Articolul următorAhaz

  Doi bravi tineri îi pun pe fugă pe filisteni

  Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Vino şi să pătrundem până la straja acestor netăiaţi împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedică pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca şi printr-un mare număr.” (1 Samuel 14:6)

  Domnul a văzut în Ionatan, fiul lui Saul, un om de o integritate pură – unul pe care Şi-l putea apropia şi a cărui inimă o putea mişca. (…)

  Aceşti doi oameni au dovedit că acţionau sub influenţa şi la porunca unui general care era mai mult decât un om. În aparenţă, iniţiativa lor era nechibzuită şi contrară tuturor regulilor militare. Dar acţiunea lui Ionatan nu a fost făcută din nechibzuinţă omenească. El nu s-a bazat pe ce puteau face el şi cel care îi purta armele; el a fost instrumentul folosit de Dumnezeu în favoarea poporului Său, Israel. Cei doi şi-au făcut planurile şi şi-au aşezat cauza în mâinile lui Dumnezeu. Dacă militarii filisteni aveau să-i cheme, atunci aveau să se ducă. Dacă aveau să le spună: „Suiţi-vă la noi”, aveau să se suie. (…) Ionatan şi cel ce-i purta armele îi ceruseră lui Dumnezeu un semn; şi chemarea a venit, semnul a fost dat. Aceşti doi oameni şi-au pus speranţa în Dumnezeu şi au mers înainte. Calea nu era deloc uşoară pentru aceşti bravi întreprinzători. Le stătea înaintea un suiş greu până în vârf. (…)

  Filistenilor le-ar fi fost uşor să-i ucidă pe aceşti doi oameni viteji şi neînfricaţi, dar nu le-a trecut prin minte că doi oameni singuri ar putea veni cu intenţii ostile. Priveau de sus la ei miraţi, prea surprinşi ca să înţeleagă care putea fi obiectivul lor. l-au luat drept dezertori şi le-au îngăduit să se suie la ei fără să le facă vreun rău. „Filistenii au căzut înaintea lui Ionatan, şi cel ce-i ducea armele arunca moartea în urma lui” (1 Samuel 14:13). (…)

  Această acţiune îndrăzneaţă a produs panică în toată tabăra. Trupurile moarte a douăzeci de oameni zăceau pe jos şi duşmanului i s-a părut că vedea sute de oameni pregătiţi pentru război. Armatele cerului le-au fost descoperite oştirii inamice a filistenilor. (Youth’s Instructor, 24 noiembrie 1898)

  Doi bravi tineri îi pun pe fugă pe filisteni - 2018. Acţiunea lui Ionatan nu a fost făcută din nechibzuinţă omenească. El nu s-a bazat pe ce puteau face el şi cel care îi purta armele; el a fost instrumentul folosit de Dumnezeu în favoarea poporului Său, Israel. Cei doi şi-au făcut planurile şi şi-au aşezat cauza în mâinile lui Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...