Articolul precedentAtâta apă și totuși
  Articolul următorRabșache

  Să luăm o poziție fermă pentru cumpătare

  Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de infrânări. Si ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji; noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji. (1 Corinteni 9:25)

  În cercul familiei şi în comunitate, noi trebuie să aşezăm cumpătarea creştină pe un piedestal înalt. Ea trebuie să fie un element viu şi lucrător, reformând obiceiurile, dispoziţiile şi caracterele. Necumpătarea stă la baza tuturor relelor din lumea noastră. (Temperanţa, p. 165)

  Copiii au nevoie să li se dea lecţii care să hrănească în ei curajul de a se opune răului. (…) Părinţii trebuie să aibă mare grijă ce hrană le dau copiilor. Prea adesea, unii ajung beţivi din cauza lecţiilor de necumpătare învăţate în cămin. Daţi-le copiilor hrană care să le zidească mintea şi trupul, dar ţineţi-i departe de mâncărurile foarte condimentate, care vor trezi în ei dorinţa după stimulente şi mai puternice.

  Folosirea tutunului şi a băuturilor tari are foarte mult de-a face cu înmulţirea bolilor şi a criminalităţii. Tutunul este o otravă lentă, insidioasă şi extrem de distructivă, iar folosirea lui produce un rău nespus. (…)

  Nu este nevoie de argumente pentru a demonstra relele consumului de băuturi alcoolice. Sunt peste tot oameni ameţiţi şi cu privirea înceţoşată, ajunşi nişte epave – suflete pentru care a murit Hristos şi pentru care îngerii plâng. Ei sunt o pată pentru civilizaţia cu care ne mândrim. (…)

  Cei din timpurile antice care alergau pentru un premiu şi-au dat seama de importanţa obiceiurilor de cumpătare, iar noi, care alergăm pentru o cunună cerească, ar trebui să ne dăm seama de valoarea lor cu atât mai mult. Trebuie să depunem toate eforturile pentru a birui răul. (Manuscript 29,1886)

  Se cere curaj moral pentru a adera la principiile cumpătării stricte în orice timp şi în orice loc. (Youth’s Instructor, 24 septembrie 1907)

  Nu uita că îţi ţeşi zilnic o pânză de obiceiuri. (…) Cu cât respecţi mai mult legile sănătăţii, cu atât mai bine distingi ispitele şi te opui lor şi cu atât mai clar discerni valoarea lucrurilor veşnice. (Youth’s Instructor, 25 august 1886)

  Să luăm o poziție fermă pentru cumpătare - 2018. Nu uita că îţi ţeşi zilnic o pânză de obiceiuri. Cu cât respecţi mai mult legile sănătăţii, cu atât mai bine distingi ispitele şi te opui lor şi cu atât mai clar discerni valoarea lucrurilor veşnice.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...