Articolul precedentHristos, modelul nostru
  Articolul următorIsaia

  Să stăm pentru principii în ciuda opoziției

  Le-am trimis soli cu următorul răspuns: „Am o mare lucrare de făcut şi nu pot să mă pogor; cât timp l-aş lăsa să vin la voi, lucrul ar înceta.” (Neemia 6:3)

  Dumnezeu are oameni în rezervă, pregătiţi să răspundă cererii, ca lucrarea Sa să fie ferită de orice influenţă corupătoare. El va fi onorat şi glorificat. Când Duhul divin îi imprimă în minte ideea că este potrivit pentru lucrare, omul rânduit de El răspunde: „lată-mă, trimite-mă!” (…) Neemia s-a dovedit un om pe care Dumnezeu îl putea folosi pentru a înlătura principiile false şi a repune în valoare principiile de origine cerească; şi Dumnezeu l-a onorat. Domnul va folosi în lucrarea Sa oameni fermi ca oţelul când vine vorba de principii, oameni care nu vor fi influenţaţi de argumentele false ale celor care şi-au pierdut viziunea spirituală.

  Neemia a fost ales de Dumnezeu pentru că a fost dispus să coopereze cu El în postura de restaurator. S-a recurs la falsitate şi intrigă pentru a-i perverti integritatea, dar el nu a acceptat să fie cumpărat. A refuzat să fie corupt de şiretlicurile oamenilor fără principii, care fuseseră plătiţi să facă o lucrare rea. Nu le-a îngăduit să-l intimideze ca să meargă pe calea laşităţii. Când vedea că se acţiona în baza unor principii rele, nu stătea ca spectator şi nu încuviinţa fapta prin tăcerea sa. Nu-i lăsa pe oameni să tragă concluzia că se afla de partea cea rea. Lua poziţie hotărâtă şi neînduplecată de partea binelui. Nu ceda nici măcar o frântură de influenţă în favoarea pervertirii principiilor stabilite de Dumnezeu. (Review and Herald, 2 mai 1899)

  Ne vom confrunta cu opoziţie de toate felurile, cum s-au confruntat şi constructorii zidurilor Ierusalimului, dar, dacă veghem, ne rugăm şi lucrăm ca ei, Dumnezeu va purta bătăliile noastre şi ne va da biruinţe preţioase. (…) Noi trebuie să mergem înainte cu o încredere neşovăielnică, crezând că Dumnezeu va da adevărului Său o mare şi preţioasă biruinţă. (…) Sprijinindu-ne pe Isus, vom duce cu noi puterea de convingere că avem adevărul. (Review and Herald, 6 iulie 1886)

  Să stăm pentru principii în ciuda opoziției - 2018. Neemia a fost ales de Dumnezeu pentru că a fost dispus să coopereze cu El în postura de restaurator. S-a recurs la falsitate şi intrigă pentru a-i perverti integritatea, dar el nu a acceptat să fie cumpărat. A refuzat să fie corupt de şiretlicurile oamenilor fără principii, care fuseseră plătiţi să facă o lucrare rea.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...