Articolul precedentPasiune pentru misiune
  Articolul următorManase

  Să ținem sus stindardul

  Treceţi, treceţi pe porţi! Pregătiţi o cale poporului! Croiţi, croiţi drum, daţi pietrele la o parte! Ridicaţi un steag peste popoare! (Isaia 62:10)

  Greutăţile se vor înmulţi, dar, ca unii care credem în Dumnezeu, să ne încurajăm unii pe alţii. Să nu coborâm stindardul, ci să-l ţinem sus, privind la Acela care este Autorul şi Desăvârşitorul credinţei noastre. (Letter 2,1912)

  Avem cu toţii nevoie de un mai mare curaj creştin, ca să înălţăm stindardul pe care sunt înscrise poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus. Nu trebuie să facem niciun compromis cu conducătorii răzvrătirii. (…) Trebuie să avem o hotărâre fermă de a face voia Domnului în orice timp şi în orice loc. (Review and Herald, 9 mai 1899)

  Adevărul pentru acest timp să fie primit în inimă şi să devină baza caracterului şi atunci va produce o statornicie în urmărirea scopului pe care atracţiile plăcerii, schimbarea obiceiurilor, dispreţul iubitorilor de lume şi strigătul propriei inimi după îngăduinţa de sine nu o pot clinti. (…) Avem exemple deosebite despre puterea de susţinere a principiului religios ferm. Nici chiar teama de moarte nu l-a putut face pe David, însetat cum era, să bea din apa din Betleem, pentru obţinerea căreia oamenii viteji îşi riscaseră viaţa. Groapa leilor nu l-a putut opri pe Daniel de la rugăciunile lui zilnice şi nici cuptorul încins nu i-a putut convinge pe Şadrac şi pe tovarăşii săi să se plece înaintea idolului ridicat de Nebucadneţar. Tinerii care au principii ferme mai degrabă se vor abţine de la plăceri, vor sfida durerea şi vor înfrunta chiar şi groapa leilor şi cuptorul încins, decât să fie găsiţi necredincioşi faţă de Dumnezeu. (Mărturii, vol. 5, p. 43)

  Să se scrie pe conştiinţă cum s-ar scrie cu un priboi de fier pe stâncă, că adevăratul succes, fie pentru viaţa aceasta, fie pentru viaţa viitoare, poate fi asigurat numai printr-o credincioasă aderare la principiile veşnice ale dreptăţii. (Mărturii, vol. 7, p. 164)

  Să ținem sus stindardul - 2018. Groapa leilor nu l-a putut opri pe Daniel de la rugăciunile lui zilnice şi nici cuptorul încins nu i-a putut convinge pe Şadrac şi pe tovarăşii săi să se plece înaintea idolului ridicat de Nebucadneţar. Tinerii care au principii ferme mai degrabă se vor abţine de la plăceri, decât să fie găsiţi necredincioşi faţă de Dumnezeu.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...